تعمیر گیربکس

تعمیر گیربکس کیا

تعمیر گیربکس اتوماتیک

گیربکس یا جعبه دنده، قسمتی از سیستم انتقال قدرت خودرو است که وظیفه تغییر نسبت دور موتور به چرخ‌های خودرو را بر عهده دارد. با توجه به سرعت خودرو و شرایط جاده، گیربکس می‌تواند نسبت دور موتور را به نسبت دور چرخ‌ها تغییر دهد تا بهینه‌ترین عملکرد را از خودرو به دست آورد.

گیربکس‌ها معمولا به دو نوع دستی و اتوماتیک تقسیم می‌شوند. در گیربکسستی، راننده با استفاده از دسته دنده‌ها، نسبت دور موتور را به نسبت دور چرخ‌ها تغییر می‌دهد. در گیربکس اتوماتیک، سیستم الکترویکی به صورت خودکار نسبت دور موتور را به نسبت دور چرخ‌ها تغییر می‌دهد.

گیربکس‌ها معمولاً از قطعاتی مانند دنده‌ها، شفت‌ها، بلبرینگ‌ها و غیره تشکیل شده‌اند. همچنین، برای حفظ عمر گیربکس، توصیه می‌شود به صورت منظم و به موقع، سرویس و نگهداری خودرو را انجام دهید و در صورت مشاهده هر یک از نشانه‌های خرابی گیربکس، به یک مکانیک متخصص مراجعه کنید تا خرابی را تشخیص داده و تعمیر کند.

 

گیربکس اتوماتیک

گیربکس یا جعبه دنده یکی از قطعات اصلی خودرو است که وظیفه تغییر نیروی موتور به نیروی مورد نیاز برای حرکت خودرو را دارد. هدف اصلی از استفاده از گیربکس، امکان تنظیم سرعت و تورک خروجی موتور در هر شرایطی مانند رانندگی در شهر، برف و یا جاده‌های کوهستانی است.

گیربکس خودروها، معمولاً شامل چندین دنده است که به صورت دستی یا خودکار قابل تغییر هستند. در گیربکس دستی، راننده با حرکت دادن کناره‌های دسته دنده، می‌تواند دنده مورد نظر را انتخاب کند. در گیربکس خودکار، یک سیستم الکترونیکی مسئول تغییر دنده به صورت خودکار است.

همچنین، گیربکس خودرو می‌تواند به دو نوع باشد: گیربکس دستی (Manual) و گیربکس اتوماتیک (Automatic). در گیربکس دستی، راننده با حرکت دادن کناره‌های دسته دنده، می‌تواند دنده مورد نظر را انتخاب کند. در گیربکس اتوماتیک، یک سیستم الکترونیکی مسئول تغییر دنده به صورت خودکار است و راننده نیازی به تغییر دنده دستی ندارد.

به طور کلی، گیربکس یکی از عناصر مهمی است که موتور را به چرخ‌های خودرومتصل می‌کند و با تغییر دنده‌های مختلف، به راننده اجازه می‌دهد تا با سرعت‌های مختلف در جاده حرکت کند و نیروی لازم برای صعود تپه‌ها یا دشت‌های صاف را تأمین کند. گیربکس خودرو به عنوان یک قطعه مهم در سیستم پیشرانه خودرو، عملکرد و کارایی خودرو را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تعمیر گیربکس اتوماتیک در سال‌های اخیر برای دارندگان خودرو پیچیده‌تر شده‌اند.  تعداد دنده‌ها را برای شروع در نظر بگیرید: پایه چهار سرعته، پنج بسیار معمول است.  بسیاری از تولیدکنندگان از شش سرعت استفاده می‌کنند و تعدادی از آنها هفت یا حتی هشت سرعت دارند.  همانطور که می‌توانید تصور کنید، این به معنای قطعات بیشتری در گیربکس وسیله نقلیه شماست. تعمیر گیربکس مانند گذشته ساده نیست و به دقت، مهارت و دانش بالایی نیاز دارد.

گیربکس های اتوماتیک امروزی با کامپیوتر کنترل می‌شوند.  برخی از گیربکس‌های سطح بالا دارای دو یا سه کامپیوتر هستند.  صاحبان خودرو اعتماد دارند که گیربکس‌ها برای دوام مهندسی شده‌اند، اما رانندگان باید بدانند که آنها نیز با تحمل‌های سخت‌تر مهندسی شده‌اند.  اگر بخشی از گیربکس برای روانکاری گرسنه باشد، می‌تواند منجر به خرابی شود.

اگر روغن کافی وجود نداشته باشد و همچنین اگر روغن گیربکس اتوماتیک کثیف یا لجن شود، ممکن است این اتفاق بیفتد.  گذرگاه‌های کوچک در گیربکس ممکن است مسدود شوند، سپس روان کننده مسدود می‌شود و نمی‌تواند برای محافظت از آنها به همه قسمت‌ها برسد، بنابراین زود فرسوده می‌شوند.

اکثر وسایل نقلیه شما به روغن مخصوص گیربکس نیاز دارد در تعمیرگاه خودروهای آلمانی ما می‌توانیم مطمئن شویم که شما نوع روغن را که سازنده شما توصیه می‌کند دریافت می‌کنید.

همانطور که می‌توانید تصور کنید، تعمیر یکی از این گیربکس‌های جدید در اکثر تعمیرگاه‌های خودرو می‌تواند بسیار پرهزینه باشد.  به همین دلیل است که سازندگان یک برنامه خدمات گیربکس برای اینکه رانندگان چند وقت یکبار باید روغن را تعویض کنند و از چه نوع روغن استفاده کنند، دارند. در  تعمیرگاه خودروهای آلمانی کارشناسان ما می‌توانند هر نوع مشکل در گیربکس اتوماتیک شما را شناسایی و رفع کنند.

لازم نیست مکانیک باشید تا بدانید که بازسازی یا تعویض گیربکس گران به نظر می‌رسد.  هر زمان که کسی تفاوت بین نصب یک چیز جدید یا تعمیر چیزی را که قبلاً در جای خود قرار داده است می‌سنجید، تصور می‌کنید که هزینه به سرعت به سمت بالا حرکت می‌کند.

گیربکس اتوماتیک خودروی شما تضمین می‌کند که مقدار مناسبی از نیرو با هر سرعتی که شما تصمیم بگیرید به هر چرخ پخش شود.  این نیرو نیروی موتور شما را به منبع قدرت کنترل شده تبدیل می‌کند.

موتورها با سرعت بالایی کار می‌کنند، در حالی که چرخ‌های شما با سرعت کمتری می‌چرخند.  وظیفه گیربکس این است که در وسط یکدیگر را ملاقات کند، این دو را با هم ازدواج کنید تا ماشین شما به درستی کار کند.  این کار را از طریق نسبت‌های دنده انجام می‌دهد و از چرخ دنده‌های دندانه‌دار برای تعامل و کنترل قدرت بین دو مکانیک استفاده می‌کند.

 

اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک – تفاوت چیست؟

در بیشتر موارد، ما تمایل داریم فکر کنیم که یک خودرو دارای گیربکس نیمه اتوماتیک یا اتوماتیک است.  سطوح مختلفی از گیربکس اتوماتیک وجود دارد، اما برای این مقاله، ما فقط این دو را در نظر می‌گیریم.

گیربکس‌های نیمه اتوماتیک از تعویض دنده برای تعویض نیمه اتوماتیک نسبت دنده استفاده می‌کنند.  اگر تا به حال یک دفترچه راهنما رانندگی کرده‌اید، می‌دانید که چگونه فرآیند را “احساس” کنید.  با افزایش دور موتور، کلاچ را فشار می‌دهید تا دنده‌ها جدا شوند.  از دنده برای حرکت بین چندین موقعیت مختلف استفاده می‌کنید، سپس با عقب کشیدن کلاچ درگیر می‌شوید.  قبل از شروع مجدد فرآیند، می‌توانید ظرفیت رسیدن قدرت موتور را بشنوید.

گیربکس‌های اتوماتیک نیز همین کار را با استفاده از فشار روغن انجام می‌دهند.  یک گیربکس اتوماتیک از روغن گیربکس استفاده می‌کند تا فشار لازم را برای فعال کردن کلاچ فراهم کند و تعیین کند که ماشین باید در کدام دنده باشد. نسبت دنده مناسب را پیدا کرده و دنده را در حرکت قرار می‌دهد.

 

گیربکس خودروی شما یکی از حیاتی‌ترین قطعات است.  این چیزی است که قدرت را از موتور به چرخ‌ها منتقل می‌کند.  این چیزی است که باعث می‌شود ماشین شما حرکت کند.

اکثر وسایل نقلیه مدرن امروزی از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کنند.  اگر یک وسیله نقلیه با کارایی بالا رانندگی می‌کنید، ممکن است .تعویض دنده‌ای که شما را به عنوان راننده ملزم می‌کند تا اقدامات لازم را برای جابجایی دنده‌ها در جای خود انجام دهید.

با گیربکس نیمه اتوماتیک، راننده یک کلاچ را فشار می‌دهد و دنده مناسب را انتخاب می‌کند.  برای جدا کردن گیربکس از موتور از فلایویل، صفحه فشار و کلاچ استفاده می‌کند.  این فلایویل و صفحه فشار به موتور وصل شده و کلاچ بین آن برای اتصال گیربکس قرار دارد.  هر بار که دنده را تغییر می‌دهید، قبل از حرکت به دنده مناسب، کلاچ را فشار می‌دهید تا کلاچ را از موتور جدا کنید.

گیربکس‌های اتوماتیک رای تعویض دنده از کلاچ استفاده نمی‌کنند.  در عوض، با افزایش سرعت و کاهش سرعت، برای حرکت به دنده مناسب به مبدل گشتاور متکی هستند.

 

آیا گیربکس بیش از حد گرم می‌شود؟

یکی از رایج‌ترین دلایل خرابی گیربکس، گرمای بیش از حد است.  خوشبختانه، گیربکس اتوماتیک قبل از وقوع خرابی فاجعه‌بار، نشانه‌هایی از گرم شدن بیش از حد را نشان می‌دهد.  اگر متوجه علائم شدید و اقدام سریع انجام دهید، می‌تواند تفاوت بین تعمیر سریع و خرابی گیربکس اتوماتیک کامل باشد.

برای گیربکس اتوماتیک گرمای بیش از حد، ممکن است متوجه شوید:

  • تردید یا تاخیر در تعویض دنده هنگام رانندگی
  • احساس ساییدن یا لرزش که در هنگام بیکاری یا شتاب گیری رخ می‌دهد
  • دنده‌ها هنگام شتاب گیری یا کاهش سرعت “لغزش” می‌کنند
  • بوی سوختگی ناگهانی در داخل و خارج خودرو

هر یک از این علائم هشداری است برای جلوگیری از مشکلات بزرگتر، خودروی خود را سریعاً برای بازرسی وارد کنید.

چگونه گرمای بیشتر بر گیربکس اتوماتیک وسیله نقلیه ما تأثیر می‌گذارد

اگر در طول گرمای زیاد خودروهای بیشتری را در کنار جاده مشاهده کردید، دلیلی برای آن وجود دارد.

حتی قدرتمندترین سیستم خنک کننده دنیا نیز به سختی در برابر گرمای زیاد ایستادگی می‌کند.  شما آن را در خانه خود با کولر خود مشاهده می‌کنید.  شما آن را در ماشین خود با نحوه عملکرد آن می‌بینید.  اگر هوا گرم و خشک باشد، گرمای بیشتری در داخل و اطراف محفظه موتور ایجاد می‌کند.  تلاش و خونسردی سخت کار می‌کند.  استرس اضافی رانندگی در شهر می‌تواند آسیب بیشتری وارد کند، به خصوص اگر گیربکس اتوماتیک تحت فشار باشد.

روغن گیربکس کم یا بد – روغن گیربکس یکی از آن افزودنی‌هایی است که زیاد به آن فکر نمی‌کنید زیرا مانند روغن موتور نیست که به طور مرتب آن را تعویض کنید.  امروزه اکثر وسایل نقلیه در جاده‌ها نیاز به تعویض روغن گیربکس هر 30000 تا 100000 مایل دارند، بسته به اینکه شما وسیله نقلیه نیمه اتوماتیک یا اتوماتیک را رانندگی می‌کنید.  برای جزئیات بیشتر دفترچه راهنمای مالک خود را بررسی کنید.  روغن گیربکس گیربکس را روان نگه می‌دارد و اطمینان می‌دهد که قطعات در سرعت و دمای مطلوب کار می‌کنند.  اگر روغن گیربکس رو به اتمام باشد یا در معرض خطر قرار گرفته باشد، باعث گرم شدن بیش از حد گیربکس می‌شود.

مشکلات رادیاتور یا سیستم خنک کننده – رادیاتور و سیستم خنک کننده وظیفه خنک نگه داشتن خودرو را بدون توجه به دمای بیرونی، مسافت رانندگی یا فشار وارده بر خودرو بر عهده دارند.  اگر رادیاتور یا سیستم خنک کننده مشکل داشته باشد، منجر به مشکلاتی در سایر قسمت‌های وسیله نقلیه شما از جمله گیربکس می‌شود.

مشکلات شیر ​​برقی – خرابی گیربکس نیز ممکن است به دلیل یک شیر برقی مشکل ساز باشد.  شیر برقی یک شیر الکترو هیدرولیک است که به تنظیم جریان روغن در داخل و خارج گیربکس کمک می‌کند.  اگر شیر برقی خراب شود، از جریان آزادانه روغن گیربکس اتوماتیک در سیستم جلوگیری می‌کند.  این امر منجر به گیربکس اتوماتیک احتمالاً گرمای بیش از حد و در نهایت خرابی کامل می‌شود.

مشکلات سنسور گیربکس اتوماتیک – خودروهای مدرن امروزی دارای سنسورهایی در سراسر خودرو هستند که عملکرد و عدم عمل را تنظیم می‌کنند.  گیربکس از چندین سنسور الکتریکی برای کمک به عملکرد روان و تنظیم عملکرد کل سیستم استفاده می‌کند.  اگر هر یک از این سنسورها خراب شود، می‌تواند کافی باشد تا مشکلاتی در داخل گیربکس اتوماتیک شروع شود.  اگر زود گیر و تعویض نشود، می‌تواند منجر به گرمای بیش از حد شود.

چگونه از گرمای بیش از حد گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم

مانند سایر سیستم‌های داخل وسیله نقلیه شما، تعمیر و نگهداری کلیدی برای جلوگیری از مشکلات فاجعه آمیز است.  برای سالم نگه داشتن گیربکس اتوماتیک، در نگهداری فعال باشید و اقدامات پیشگیرانه را در برنامه خود قرار دهید.

برای نگهداری منظم برنامه‌ریزی کنید

خودروها برای ادامه فعالیت به چیزی بیش از نفت و بنزین نیاز دارند. قطعات به مرور زمان فرسوده می‌شوند. به همین دلیل، ایده خوبی است که بازدیدهای منظم تعمیر و نگهداری را با مکانیکی که می‌توانید به آن اعتماد کنید برنامه‌ریزی کنید تا مطمئن شوید که هر سیستم در شرایط کار خوب باقی می‌ماند. برای گیربکس اتوماتیک شما، این به معنای برنامه‌ریزی تعمیر و نگهداری بر اساس دستورالعمل‌های مربوط به سن و مسافت پیموده شده است. بازرسی می‌تواند به شما در تعیین بهترین زمان برای تعویض روغن و قطعات کمک کند.

تعمیر خودروهای آلمانی
تعمیر خودروهای آلمانی

آموزش تعمیر گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک به دلیل پیچیدگی و نیاز به دانش فنی، بهتر است به یک کارگاه تخصصی و مجهز مراجعه کنید. با این حال، در ادامه مراحلی که باید برای تعمیر گیربکس اتوماتیک انجام داده شوند را شرح می دهیم:

1. تشخیص مشکل: ابتدا باید مشکلات موجود در گیربکس اتوماتیک را تشخیص دهید. برای این کار، می‌توانید از دستگاه تشخیص خطا در گیربکس استفاده کنید.

2. بررسی سیستم هیدرولیکی: گیربکس اتوماتیک شامل سیستم هیدرولیکی است که برای کنترل گیربکس استفاده می‌شود. برای تعمیر گیربکس اتوماتیک، باید این سیستم هیدرولیکی بررسی شود و در صورت نیاز، قطعات مربوطه جایگزین شوند.

3. تعویض فیلتر گیربکس: بعد از بررسی سیستم هیدرولیکی، باید فیلتر گیربکس تعویض شود. فیلتر گیربکس باید در بازه های زمانی مشخص در دفترچه راهنمای خودرو تعویض شود.

4. تعویض روغن گیربکس: پس از تعویض فیلتر گیربکس، باید روغن گیربکس تعویض شود. روغن مورد استفاده باید با استانداردهای تعیین شده در دفترچه راهنمای خودرو مطابقت داشته باشد.

5. تعویض قطعات معیوب: در صورتی که هیچ کدام از مراحل قبلی به حل مشکل گیربکس اتوماتیک کمک نکردند، باید قطعات معیوب گیربکس مانند کمپرسور، کلاچ و سایر قطعات مربوطه بررسی و در صورت نیاز جایگزین شوند.

6. بررسی مجدد: پس از تعمیر گیربکس اتوماتیک، باید مجدداً بررسی شود تا از کارکرد بهینه آن اطمینان حاصل شود.

همچنین، توصیه می‌شود تعمیر گیربکس اتوماتیک را به یک کارگاه تخصصی و مجهز بسپارید تا بهترین نتیجه را بگیرید و از عملکرد بهینه گیربکس اتوماتیک لذت ببرید.

 

تعمیر گیربکس در تعمیرگاه خودرو‌های آلمانی

تعمیر گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه خودرو‌های آلمانی با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق و بررسی ساختار گیربکس شما به صورت کاملا تخصصی انجام می‌شود به همین دلیل است که ما با اطمینان تمامی خدمات خود را با یکساله ضمانت ارائه میکنیم. اگر نیاز به خدمات تعمیر و یا سرویس گیربکس اتوماتیک دارید همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

——————————————-

راه های ارتباطی با تعمیرگاه تخصصی خودروهای آلمانی

موبایل: ۰۹۱۲۵۶۳۶۸۶۰

اینستاگرام: germany_service_center@

کانال آپارات

کانال یوتوب 

——————————————-

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *