تعمیرگاه گیربکس در عظیمیه

تعمیرگاه گیربکس در عظیمیه

تعمیر گیربکس اتوماتیک در کرج

با پیشرفت‌های زیادی که در انواع خودروها ایجادشده است، گیربکس خودرو به شدت تغییر پیداکرده است و دیگر مانند گذشته دستی نیست و ساختار پیچیده‌تری دارد، از همین رو تعمیرگاه گیربکس در کشورها و شهرهای مختلف جهان برای تعمیر و سرویس گیربکس خودرو ایجادشده‌اند. تعمیرگاه خودروهای آلمانی در عظیمیه یکی از این مراکز تخصصی فعال در امر تعمیر گیربکس است.

گیربکس اتوماتیک مکانیزم‌های بسیار پیچیده‌ای هستند که از بخش‌های متقابل زیادی تشکیل‌شده‌اند. این قطعات باید به‌درستی باهم کار کنند تا اطمینان حاصل شود که برق به‌درستی منتقل می‌شود. اگر مشکوک به مشکل گیربکس اتوماتیک هستید، باید فوراً برای رفع آن اقدام کنید. مشکلات به‌ظاهر جزئی انتقال می‌تواند به‌سرعت بدتر شود و نیاز به تعمیرات عمیق داشته باشد. با اقدام سریع، می‌توانید به‌طور بالقوه مشکل را در جوانی برطرف کنید و خود را از یک هزینه بزرگ نجات دهید.

 

تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در کرج

تعمیرگاه گیربکس به محلی گفته می‌شود که به‌صورت تخصصی در امر تعمیر و سرویس گیربکس اتوماتیک فعالیت دارد. تعمیرگاه گیربکس علاوه بر دارا بودن نیروی متخصص، قطعات، تجهیزات و ابزاری که برای سرویس و تعمیر گیربکس اتوماتیک نیاز است را به‌صورت جزئی و تخصصی برای هر قسمت در گیربکس دارا می‌باشد. اگر تعمیرگاه این ویژگی‌ها را دارا نباشد مرکز مناسبی برای تعمیر گیربکس خودرو نیست و بهتر است برای تعمیر گیربکس به این مراکز مراجعه نکنید.

گیربکس یکی از بخش‌های مهم در خودرو به شمار می‌رود به همین تکنولوژی ساخت این قطعه در خودرو دائماً متغیر و در حال تغییر است، گیربکس درواقع به‌عنوان قطعه‌ی مکمل موتور در خودرو شناخته می‌شود، این قطعه نیروی تولیدشده توسط منبع انرژی خودرو که موتور است را به چرخ‌ها منتقل می‌کند درنتیجه سبب حرکت خودرو می‌شود. به زبان ساده‌تر اگر گیربکس خودرو عملکرد کامل و درستی نداشته باشد خودرو درحرکت دچار مشکل می‌شود.

 

تعمیر گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک به دلیل ساختار و اجزای کوچک و مختلفی که در خود دارد کاملاً با گیربکس دستی متفاوت است از همین رو افرادی که به‌عنوان تکنسین در امر تعمیر گیربکس اتوماتیک فعال هستند در کنار تجربه مهارت و دانش بالایی دارند. گیربکس اتوماتیک حداقل از 200 قطعه کوچک ساخته‌شده است که هماهنگی و حرکت منظم این قطعات سبب می‌شود تا گیربکس کارایی کامل خود را حفظ کند.

تعمیر گیربکس اتوماتیک درواقع شامل مجموعه‌ای از خدمات مرتبط با گیربکس اتوماتیک است که سبب می‌شود تا خرابی و آسیب ایجادشده در گیربکس رفع و گیربکس دوباره کیفیت خود را به دست آورد. این خدمات با توجه به نوع خرابی گیربکس طیف وسیعی را شامل می‌شوند که رفع هرکدام هم به دانش مجزایی نیازمند است.

گیربکس‌های اتوماتیک و دستی در نوع کلاچ باهم تفاوت دارند. درحالی‌که کلاچ در یک گیربکس دستی به شما امکان می‌دهد با خیال راحت دنده‌ها را تعویض کنید، ازجمله تعویض دنده به عقب، یک گیربکس اتوماتیک به روشی بسیار خطی‌تر عمل می‌کند. هنگامی‌که گیربکس اتوماتیک خود را درحالی‌که ماشین هنوز در حال حرکت است به عقب تغییر می‌دهید، به دندانه‌های دنده خودرو آسیب می‌رسانید. همچنین می‌توانید با وادار کردن خودرو به دنده‌عقب، به میل محرک و سیستم تعلیق خود آسیب وارد کنید.

بهترین راه برای آسیب بیشتر به گیربکس، نادیده گرفتن تعمیرات ضروری و نگهداری منظم است. اگر مشکلی در گیربکس خودرو خود مشاهده کردید، تعیین وقت برای تشخیص و رفع آن را به تعویق نیندازید. تأخیر در تعمیرات فقط باعث آسیب بیشتر و هزینه بیشتر در درازمدت برای شما خواهد شد. علاوه بر این، گیربکس خودروی شما باید به‌طور منظم سرویس شود. به‌طور خاص، روغن گیربکس شما باید تقریباً هر 50000 تا 100000 کیلومتر تعویض شود، اگرچه بسته به نوع خودرو و گیربکس این زمان متفاوت است. وقتی این تعمیر و نگهداری را به تعویق می‌اندازید، خطر رانندگی با روغن گیربکس خراب و آلوده را به دوش می‌کشید.

ذرات درون آن سیال درنهایت باعث آسیب بیشتر به قطعات درون گیربکس شما وارد می‌شوند و همین عامل به‌راحتی سبب خرابی و مشکلات مختلف در چرخ‌دنده‌ها و ساختار گیربکس اتوماتیک می‌شود. اگر سطح روغن گیربکس اتوماتیک شما پایین است، باید در اسرع وقت آن را تعویض و روغن جدید را جایگزین کنید، کم شدن میزان روغن گیربکس می‌تواند نشان‌دهنده‌ی خرابی لوله‌های انتقال روغن در گیربکس و نشتی روغن گیربکس باشد.

 

اجزای گیربکس اتوماتیک

ضروری است تا تمامی افرادی که در امر سرویس و تعمیر گیربکس در تعمیرگاه گیربکس فعال هستند اجزای گیربکس اتوماتیک را بشناسند و با ساختار گیربکس پیش از اقدام به تعمیر آشنا باشند.

دو نوع گیربکس اتوماتیک (گیربکس) یعنی گیربکس نیمه اتوماتیک و گیربکس تمام‌اتوماتیک وجود دارد. این دو نوع گیربکس با توجه به تأثیرشان بر دینامیک هندلینگ خودرو متمایز می‌شوند.

گیربکس‌های نیمه اتوماتیک جعبه‌دنده‌هایی هستند که کلیه عملیاتی که معمولاً توسط راننده هنگام تعویض دنده انجام می‌شود توسط دستگاه‌های محرک کنترل‌شده الکترونیکی انجام می‌شود. این نشان می‌دهد که تعویض دنده همیشه شامل جدا شدن کلاچ و درنتیجه حرکت به چرخ‌های محرک است. گیربکس‌های نیمه اتوماتیک در کامیون‌های حمل‌ونقل ، واگن‌های مسافربری و اخیراً در اتومبیل‌های کوچک و اتومبیل‌های اسکورت یافت می‌شوند.

گیربکس‌های تمام‌اتوماتیک (که معمولاً گیربکس اتوماتیک نامیده می‌شود) دنده را تحت بار تغییر می‌دهند. این بدان معناست که حتی در حین تعویض دنده، قدرت به چرخ‌های محرک ادامه می‌یابد. در این سیستم، عملیات درگیری درایو و انتخاب نسبت دنده بدون ورودی راننده اضافی انجام می‌شود.

اجزای اصلی گیربکس اتوماتیک به شرح زیر است:

پمپ

تقریباً تمام جنبه‌های گیربکس اتوماتیک توسط فشار سیال کنترل می‌شود. پمپ نقش اصلی را در ایجاد فشار لازم دارد زیرا مایع انتقال را از پالایه بیرون می‌کشد و آن را به سایر اجزای انتقال می‌فرستد. هنگامی‌که چرخ‌دنده‌ها در محل مناسب قرار گرفتند، پمپ دنده شروع به فشار دادن روغن گیربکس می‌کند. این ماده هم به‌عنوان روان کننده‌ای عمل می‌کند که حرکت چرخ‌دنده را تسهیل می‌کند و هم به‌عنوان یک خنک‌کننده که از گرم شدن بیش‌ازحد اجزای انتقال جلوگیری می‌کند.

مجموعه دنده سیاره‌ای

مجموعه چرخ‌دنده‌های سیاره‌ای شما از چرخ‌دنده‌های سیاره‌ای، یک چرخ‌دنده خورشیدی و یک چرخ‌دنده حلقه‌ای تشکیل‌شده است. مجموعه دنده سیاره‌ای نسبت دنده را دیکته می‌کند. عملکرد مناسب همه اجزای انتقال به مجموعه دنده سیاره‌ای بستگی دارد.

سیال انتقال

برای سالم نگه‌داشتن گیربکس، باید همیشه با سطح مناسب مایع گیربکس اتوماتیک رانندگی کنید. این مایع می‌تواند به آلاینده‌ها آلوده شود، که باعث می‌شود تعویض آن در فواصل مسافت پیموده شده توسط دفترچه راهنمای مالک مهم باشد.

مبدل گشتاور

گیربگس اتوماتیک دارای مبدل گشتاور نیز است تا انتقال نیرو را کمی کارآمدتر کند و در صورت توقف ناگهانی خودرو از توقف موتور محافظت کند. مایع گیربکس نیز از طریق این دستگاه عبور می‌کند و به‌عنوان وسیله‌ای برای لغزش اضافی موتور عمل می‌کند. به‌این‌ترتیب، اگر مجبور شوید به‌طور ناگهانی ترمز کنید یا سرعت خود را کاهش دهید، آن‌قدرها روی موتور ضربه‌ای وارد نمی‌شود.

 

مبدل‌های گشتاور شما کوپلینگ های مایع هیدرولیک هستند که موتور و گیربکس را به هم متصل می‌کنند. این مبدل‌ها برای ایجاد گشتاوری که وسیله نقلیه شما به آن نیاز دارد تا بتواند شتاب دهد و همچنین در حالت توقف در دنده بماند، ضروری هستند.

کلاچ و بند

کلاچ‌ها و باندها اطمینان حاصل می‌کنند که چرخ‌دنده‌های شما می‌توانند به‌طور مؤثر بچرخند، درگیر شوند و جدا شوند.

سنسورهای سرعت

سنسورهای سرعت انتقال، نسبت دنده واقعی گیربکس را در حین استفاده محاسبه می‌کنند. این محاسبه درنهایت به تعیین دنده خودرو کمک می‌کند.

بدنه سوپاپ

در داخل بدنه سوپاپ گذرگاه‌های متعددی وجود دارد که سیال انتقال تحت‌فشار از طریق آن‌ها به سوپاپ‌های مختلف هدایت می‌شود.

گیربکس‌های تمام‌اتوماتیک در شرایطی استفاده می‌شوند که قطع نیرو گیربکس ممکن است باعث کاهش قابل‌توجه در راحتی شود (مخصوصاً در خودروهایی با شتاب‌های قوی) یا در مواردی که قطع جریان برق به دلایل دینامیک هندلینگ خودرو قابل‌قبول نباشد (یعنی وسایل نقلیه خارج از جاده).

مرسدس بنز یک واحد گیربکس اتوماتیک هفت سرعته را معرفی کرده است که مدل‌های آینده مرسدس را به‌جز عملکرد و قابلیت رانندگی مقرون‌به‌صرفه تر می‌کند. این واحد از هفت دنده استفاده می‌کند: این گیربکس‌ها به گیربکس خودکار اجازه می‌دهند تا افزایش‌های کوچک در دور موتور را که برای اطمینان از نسبت‌های بهینه دنده مهم هستند، حفظ کند، درحالی‌که درعین‌حال نسبت بزرگ‌تری بین پایین‌ترین و بالاترین دنده پخش می‌کند.

یکی از ویژگی‌های برجسته گیربکس هفت سرعته جدید، کلاچ قفل‌شده در مبدل گشتاور هیدرودینامیکی است که لغزش بین پمپ و موتور توربین را تا حد زیادی از بین می‌برد. برخلاف گیربکس‌های اتوماتیک معمولی که قفل‌کردن مبدل گشتاور فقط در دنده‌های بالاتر امکان‌پذیر است، کلاچ قفل در گیربکس هفت سرعته اتوماتیک جدید از دنده اول فعال است. در تعمیرگاه خودروهای آلمانی در عظیمیه تعمیر گیربکس اتوماتیک هفت سرعته در مرسدس بنز به‌صورت تخصصی انجام می‌شوند.

 

کنترل‌گر الکترونیکی گیربکس اتوماتیک

گیربکس‌های اتوماتیک توسط دستگاه‌های هیدرولیک الکترونیکی کنترل می‌شوند. سیستم هیدرولیک کلاچ‌ها را فعال می‌کند. واحدهای الکترونیکی انتخاب دنده را انجام می‌دهند و فشار هیدرولیک را مطابق با جریان گشتاور تنظیم می‌کنند. سنسورها سرعت محور خروجی گیربکس، بار و سرعت موتور، موقعیت اهرم انتخاب‌گر دنده و موقعیت انتخاب‌گر برنامه و سوئیچ کیک داون را تشخیص می‌دهند.

سیگنال کنترل این اطلاعات را طبق یک برنامه از پیش تعریف‌شده پردازش می‌کند و از نتایج برای تعیین متغیرهای کنترلی که قرار است به جعبه‌دنده منتقل شود استفاده می‌کند. عناصر مبدل الکتروهیدرولیک پیوند بین مدارهای الکترونیکی و هیدرولیک را تشکیل می‌دهند. سوپاپ‌های برقی، کلاچ‌ها را فعال و جدا می‌کنند. تنظیم‌کننده‌های فشار سطوح فشار را در سطوح اصطکاک کنترل می‌کنند که بر کیفیت تعویض تأثیر می‌گذارد.

 

——————————————-

راه های ارتباطی با تعمیرگاه تخصصی خودروهای آلمانی

موبایل: ۰۹۱۲۵۶۳۶۸۶۰

اینستاگرام: germany_service_center@

کانال آپارات

کانال یوتوب 

——————————————-

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *