برند بی ام و یکی از برند های لوکس و محبوب در بازار خودروسازی جهان به شمار می رود این برند آلمانی توانسته با تغییراتی که در ساختار و قطعات خودرو های خود می دهد همچنان در بازار فروش جهانی خودرو سهم بالایی داشته باشد. درست است که بی ام و به دلیل تحریم ها در ایران نمایندگی فروش ندارد اما خودرو های این برند به صورت محدود وارد ایران شده و به فروش می رسند، لذا باید تعمیرات این خودرو را ها مد نظر قرار داد، خودرو مانند بدن انسان از بخش های مختلف و متفاوتی تشکیل شده است که هماهنگی تمامی این بخش ها در کنار هم سبب حرکت خودرو می شود.
خودرو های اولیه ی تولید شده ساختار ساده تری داشتند و به همین میزان سرویس و تعمیر آن ها نیز آسان تر بود، با پیشرفت های اخیر در جهان صنعت خودرو ها نیز دچار تحول شده اند و در حال حاضر از نظر ظاهر و حتی قطعات به کار رفته در ساخت نیز با خودرو های ابتدایی متفاوت هستند، برخی از قطعات در طی این سال ها از خودرو های بی ام و حذف و برخی دیگر جایگزین شده اند اما قطعه ای که همیشه در خودرو ها قرار دارد گیربکس است شاید ساختار گیربکس بی ام و در طی سال ها دچار تغییر شده باشد اما همواره در خودرو به عنوان بخش کلیدی که حرکت خودرو را کنترل میکند قرار داشته است.
تغییراتی که در فرم و ساختار گیربکس بی ام در طی سال های اخیر انجام شده است، سبب شده است تا تعمیر گیربکس بی ام و نیز به امری تخصصی تبدیل شود در گیربکس های ابتدایی بی ام و ساختار ساده و اتصالات کمی به کار برده شده بود به همین دلیل اغلب افراد می توانستند این گیربکس ها را تعمیر و سرویس کنند اما در حال حاضر گیربکس بی ام و یکی از پییچده ترین ساختار ها را در بین گیربکس های موجود در بازار دارد و به همین دلیل تعمیر آن به دانش نیاز دارد و کار هر فردی نیست.
تعداد کم خودرو های بی ام و در ایران در کنار نبود نمایندگی فعال این برند در ایران سبب شده است تا تعمیر گیربکس بی ام و به امری سخت تبدیل شود، با توجه به اینکه گیربکس سبب شتاب گیری خودرو می شود و خرابی آن می تواند سبب خرابی موتور خودرو نیز شود، انتخاب مرکزی مناسب برای تعمیر گیربکس بی ام و بسیار اهمیت دارد.
تعداد مراکزی که در ایران به صورت تخصصی در امر تعمیر گیربکس بی ام و فعال هستند کمتر از سایر کشور ها است، تعمیر گیربکس بی ام و نیز مانند سایر شهر های ایران باید در تعمیرگاه های معتبر انجام شود که دارای تکنسین های متخصص و با تجربه در این حیطه هستند، تعمیرگاه بی ام و یکی از این مرکاز است که به صورت تخصصی در امر سرویس و رفع انواع خرابی های گیربکس بی ام و فعالیت میکند.
متاسفانه اغلب مالکان خودروهای بیام و تصور میکنند گیربکس اتوماتیک بیام و ماندگار، دائمی و همیشگی است و به تعویض و تعمیر نیازی ندارد، همین تصور غلط باعث میشود تا گیربکس بیام و دچار خرابیهایی سخت و دشوار شود که تعمیر آنها به وقت، زمان و هزینهی بسیار بالایی نیاز دارد.
گیربکس بی ام و
گیربکس بی ام و یکی از مهمترین قسمتهای خودرو بی ام و است که برای کارکرد صحیح خودرو بسیار مهم است. بی ام و از گیربکسهای متنوعی استفاده میکند که بسته به مدل خودرو ممکن است متفاوت باشد. در ادامه به بررسی برخی از گیربکسهای استفاده شده در خودروهای بی ام و و ویژگیهای آنها میپردازیم:
1. گیربکس دستی (دندهای) : این نوع گیربکس بیشتر در خودروهای سری ۳ و ۵ بی ام و استفاده میشود. در این نوع گیربکس، شفت گیربکس به وسیله کلاچ با موتور خودرو متصل میشود. این گیربکس به طور عمده برای رانندگی آسان و شرایط شهری مناسب است و برای افرادی که از رانندگی لذت میبرند مورد علاقه قرار میگیرد.
2. گیربکس اتوماتیک: این نوع گیربکس در بیشتر خودروهای بی ام و استفاده میشود. در این نوع گیربکس، تعداد دندهها به طور خودکار تغییر میکند و راننده نیازی به تعویض دنده ندارد. این گیربکس به طور عمده برای رانندگی در شرایط ترافیکی شهری و خودروهای لوکس مناسب است.
3. گیربکس نیمه اتوماتیک: در این نوع گیربکس، راننده باید دستی دنده را تعویض کند اما کلاچ به طور خودکار از روشن به خاموش و بالعکس تغییر میکند. این نوع گیربکس در برخی مدلهای خودروهای بی ام و استفاده میشود.
4. گیربکس دوگانه (Dual-Clutch): در این نوع گیربکس، دو کلاچ و دو شفت وجود دارد که به طور همزمان کار میکنند. این گیربکس به طور عمده برای خودروهای با قدرت بالا و عملکرد عالی استفاده میشود.
5. گیربکس CVT: گیربکس CVT به طور عمده در خودروهای بی ام و هیبرید استفاده میشود. در این نوع گیربکس، نوارهای فولادی یا بلبرینگهایی که به صورت هیدرولیک یا الکترونیکی کنترل میشوند، برای تنظیم میزان گشتاور و سرعت استفاده میشوند.
به طور کلی، گیربکس بی ام و به دلیل کیفیت بالا و عملکرد بینظیر، مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به خودروهای لوکس و عملکرد بالا قرار میگیرد. هر نوع گیربکس دارای ویژگیها و مزایا و معایب خود است و بسته به نیاز و سلیقه راننده، میتوان انتخاب کرد. همچنین، توصیه میشود که برای حفظ کیفیت و عمر مفید گیربکس، نگهداری و تعمیر به موقع انجام شود و در صورت نیاز، قطعات مورد نیاز با قطعات اصلی و معتبر تعویض شود.
انواع گیربکس بی ام و
گیربکس های مختلفی در خودروهای بی ام و وجود داردکه بر اساس نوع انتقال قدرت به چهار دسته تقسیم می شوند:
۱- گیربکس دستی (Manual Transmission):
بیشترین انواع گیربکسهای استفاده شده در خودروهای بی ام و از این دسته هستند. کنترل کامل دنده ها و عملکرد بهینه سوخت از مزایای این نوع گیربکس هستند.
۲- گیربکس اتوماتیک (Automatic Transmission):
در این نوع، انتخاب دنده به صورت خودکار و بدون دخالت راننده انجام میشود. راحتی بیشتر از مزایای گیربکس اتوماتیک است.
۳- گیربکس دوقلو (Dual-Clutch Transmission):
این گیربکسها دارای دو کلاچ دوگانه هستند و تغییر دنده را سریعتر از یک گیربکس اتوماتیک انجام میدهند.
۴- گیربکس CVT (Continuously Variable Transmission):
در این نوع گیربکس، تنها یک جفت دنده وجود دارد که مدام تغییر نسبت میدهد تا دور موتور را تطابق دهد.
تعمیر گیربکس بی ام و
تعمیر گیربکس بی ام و باید توسط تعمیرکاران ماهر و متخصص انجام شود. اگر گیربکس بی ام و شما مشکل داشته باشد، ابتدا باید دلیل مشکل را تعیین کنید. برای این کار، بهتر است به یک تعمیرکار ماهر با تجربه در خودروهای بی ام و مراجعه کنید.
در بسیاری از موارد، تعمیر گیربکس بی ام و شامل تعویض قطعاتی مانند کلاچ، دیسک و پلاکهای کلاچ، روانکارها، یاتاقانها، بوشها و در موارد نادر، تعویض کامل گیربکس میشود. همچنین، تعمیر گیربکس بی ام و ممکن است شامل تنظیم مجدد و تعویض روغن گیربکس و فیلتر گیربکس نیز باشد.
بهتر است به منظور حفظ عمر مفید گیربکس بی ام و، رعایت دستورالعملهای سازنده و توصیههای تعمیرکاران متخصص رعایت شود. همچنین، تعمیرات و نگهداری منظم گیربکس، بهبود عملکرد خودرو و کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری در آینده کمک میکند.
در نهایت، بهتر است برای تعمیر گیربکس بی ام و، به تعمیرکاران معتبر و با تجربه و از قطعات اصلی و معتبر استفاده کنید تا از کیفیت و عمر مفید گیربکس بی ام و خود اطمینان حاصل کنید.
سرویس گیربکس بی ام و
سرویس گیربکس بی ام و میتواند شامل تعویض روغن گیربکس، تعویض فیلتر گیربکس، تنظیم مجدد گیربکس و بررسی کلیه قطعات گیربکس باشد. این سرویس باید توسط تعمیرکاران متخصص و ماهر انجام شود.
توصیه میشود که سرویس گیربکس بی ام و هر 60 هزار کیلومتر یا بر اساس دستورالعملهای سازنده انجام شود. همچنین، در صورتی که خودرو در شرایط سخت استفاده میشود، مانند رانندگی در شهر با ترافیک سنگین یا رانندگی در مناطق کوهستانی، سرویس گیربکس باید به صورت متناسب با شرایط استفاده انجام شود.
در سرویس گیربکس بی ام و، تعویض روغن گیربکس و فیلتر گیربکس از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار به منظور حفظ عملکرد بهینه گیربکس و جلوگیری از آسیب به قطعات گیربکس انجام میشود. همچنین، تنظیم مجدد گیربکس نیز در سرویس گیربکس بی ام و انجام میشود تا عملکرد بهینه گیربکس حفظ شود.
در نهایت، برای سرویس گیربکس بی ام و، بهتر است به تعمیرکاران معتبر و با تجربه و از قطعات اصلی و معتبر استفاده کنید تا از کیفیت و عمر مفید گیربکس بی ام و خود اطمینان حاصل کنید.
مراحل تعمیر گیربکس بیام و
شکی نیست که تعمیرات گیربکس نیاز به سرمایه مالی قابل توجهی دارد، به خصوص اگر خودروی قدیمی دارید. با این حال، اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از خرابی گیربکس بیام و و تعمیرات اساسی انجام دهید.
- شما باید به طور منظم روغن گیربکس بیام و را بررسی کنید. در حالی که ماشین در حال حرکت است، میله اندازه گیری را بردارید، روغن را پاک کنید و دوباره آن را وارد کنید. پس از مدت کوتاهی صبر کنید، آن را بیرون بکشید و روغن را بررسی کنید. روغن باید شفاف با رنگ قرمز و رایحهای شیرین باشد. در غیر این صورت مراجعه به تعمیرکار الزامی است.
- رانندگان وسایل نقلیه گیربکس اتوماتیک اغلب در تعویض دنده هنگام حرکت خودرو مقصر هستند. وقتی این عمل را ادامه میدهید، گیربکس بیام و را تحت فشار قرار میدهد که منجر به خرابی میشود. در عوض، باید منتظر بمانید تا وسیله نقلیه کاملاً متوقف شود، سپس دنده را از «درایو» به «معکوس» و بالعکس تغییر دهید.
- یک عادت بد رانندگی که اکثر ما اتخاذ میکنیم این است که ماشین را روشن کنیم و فوراً از مسیر عبور کنیم. برای گرم شدن موتور خودرو، به خصوص در فصل زمستان، باید پنج دقیقه اضافه شده را در نظر بگیرید. این اجازه میدهد تا تمام روغنها به دمای ایده آل برای عملکرد موثر برسند و اطمینان حاصل شود که قطعات، در این مورد، گیربکس اتوماتیک، به خوبی روغن کاری شده است.
- تشخیص مسائل مربوط به گیربکس برای یک فرد آموزش ندیده ممکن است دشوار باشد، به همین دلیل است که تکنسینهای ما خودروی شما را برای یک رانندگی آزمایشی 10 دقیقهای میبرند تا تشخیص دهند که آیا مناطق نگران کنندهای وجود دارد یا خیر. در نتیجه، میتوانید هر عیبی را که باقی مانده است، قبل از اینکه مشکلساز شود، تعمیر کنید.
- اگر ماشین شما قبلاً در معرض آسیب گیربکس قرار گرفته باشد، شما را بی حرکت میکند. ما به شما کمک میکنیم و وسیله نقلیه را بدون پرداخت هزینه به کارگاه خود میبریم. این بخشی از درک نیازهای مشتری است و ما میدانیم که این وضعیت چقدر میتواند استرس زا باشد.
تعمیرات گیربکس بیام و برای عملکرد موثر وسیله نقلیه شما حیاتی است. مسائل مربوط به گیربکس اگر به موقع برطرف نشود، میتواند بدتر شود. بنابراین باید به طور دورهای خودرو بیام و خود را بررسی کنید، سرویس دورهای مندرج در دفترچه راهنمای خودرو برای جلوگیری از خرابی گیربکس بیام و مشخص شده است.
گیربکس بیام و کیفیت خوب و قابل قبولی دارد این کیفیت وابسته به روغن گیربکس بیام و است که باید حتما با روغن گیربکس اصل بیام و به صورت کامل در صورت نیاز جایگزین شود، روغن گیربکس بیام و براساس ساختار گیربکس بیام و و با درصد خلوص مورد نیاز کارکرد گیربکس بیام و تهیه شده است.
تعمیرگاه گیربکس بی ام و bmw
بی ام و برند خودروسازی محبوب در آلمان است که با تولید خودروهای متنوع توانسته است بخش مهمی از فروش خودروهای خارجی در ایران را به خود اختصاص دهد، خودروهای برند بی ام و در مدلهای مختلفی تولید میشوند، کراس اوور، اسپرت، سانروف و… پرفروشترین مدلهای بی ام و در ایران هستند. تعمیر گیربکس بی ام و بهعنوان یکی از اعضای اصلی خودرو بی ام و به تخصص و دانش بالایی نیاز دارد و تنها در مراکز تخصصی و توسط تکنسینهای متخصص انجام میشود.
تعمیرات گیربکس بی ام و
اولازهمه شما باید عملکرد اساسی یک گیربکس اتوماتیک را درک کنید و باید بدانید که پیچیده است. به زبان ساده، گیربکس بی ام و یک سیستم روغنی است که تحتفشار بالا مجاری سینوسی و پیچیدهای است که توسط دریچههای برقی به حرکت درمیآیند که خود توسط مدیریت الکترونیکی کنترل میشوند، به همین دلیل است که کیفیت روغن مورداستفاده ضروری و اجباری است. برخلاف آنچه برخی از خودروسازان تبلیغ میکنند، این روغنها مملو از برادهها و سایر مواد مرتبط با اصطکاک عناصر هستند. این نتیجه تغییر ویژگیهای آنها است، که سپس شامل ساییدگی مکانیسمها، ایجاد نقص و سایر گردنها میشود. شما متوجه خواهید شد که روغن “مادامالعمر” فقط یک صحبت است و بنابراین امکانپذیر نیست. مگر اینکه این اصطلاح را مربوط به عمر مورد انتظار خودرو بدانیم، یعنی 150000 کیلومتر و تقریباً 5 تا 10 سال.
بسیاری از عناصر مکانیکی گیربکس بی ام و عبارتاند از: ترمزها، مبدل گشتاور، چرخدندهها، مهرومومها، لنتهای ترمز. هزاران کیلومتر و چرخههای دما یکی دیگر را دنبال میکنند و بهناچار فرسودگی روغن (به انگلیسی ATF) و قطعات مکانیکی را به همراه دارند. بدنه گیربکسهای ZF مجهز به آهنربا هست. این آهنرباها هدفی دارند: جمعآوری حتی کوچکترین برادههای تولیدشده در اثر سایش.
گیربکس که از قطعات مکانیکی تشکیلشده است، انرژی تولیدشده توسط موتور را به چرخهای جلو منتقل میکند. اگرچند دنده دارد، به این دلیل است که ماشین در طول مسیرش نیاز به قدرت یکسانی ندارد. درواقع، درراه اندازی به نیروی محرکه بیشتری نیاز دارد، اما بهمحض اینکه شتاب آن ثابت شد، این نیاز کاهش مییابد. گیربکس که ارتباط بین موتور و چرخهای محرک را فراهم میکند، در قلب عملکرد وسیله نقلیه شما قرار میگیرد. به همین دلیل است که یک شکست جزئی میتواند به عواقب بسیار جدیتری منجر شود.
مراحل جداسازی گیربکس بی ام و
پوششهای پوشاننده کنسول مرکزی را بردارید.
کنسول تعویض دنده و پیچ های نصب کنسول را بردارید.
کنسول را از ماشین بیرون بیاورید.
تکیه گاه اتصال توپی بالایی راکمی بچرخانید و پیچ پیوند پایینی آن را بردارید تا گذر چرخدنده را جدا کنید.
چهار پیچ و مهره نصب میل درایو را بردارید و کمی به عقب بکشید تا جدا شود.
پیچ های Silent-blocks را که پشت گیربکس را پشتیبانی میکنند، بازکنید.
روی محفظه کلاچ، پیچ را بازکنید سپس پیچی که سیلندر کلاچ را نگه میدارد را بردارید.
سپس گیره کلاچ را از محفظه خود خارج کنید. مهره پیچخورده را از کابل سرعتسنج بازکنید و آن را بردارید.
پیچ های نگهدارندِ محفظه کلاچ را روی بلوک موتور بردارید. سپس میتوانید گیربکس را با کشیدن آن به سمت بالا و داخل خارج کنید. بدیهی است که شناخت این قطعات و جداسازی دقیق این قطعات از هم تنها از عهده تکنسینهای ماهر بر میآید، قطعات تشکیل دهنده گیربکس بی ام و ظریف و حساس هستند و هر نوع خطا در هنگام جداسازی بخش ها سبب خرابی کل گیربکس میشود.
تکنسینهای ما در تعمیرگاه خودروهای آلمانی بهعنوان مرکز تخصصی فعال در امر تعمیر انواع خودروهای المانی خصوصاً خودروهای برند بی ام و، هر نوع مشکل در گیربکس خودروی شمارا در ابتدا شناسایی و سپس رفع میکنند.
تعمیرگاه گیربکس بی ام و
بی ام و همیشه در زمینه نوآوری جلوتر بوده است. این به ویژه در مورد عملکرد صادق است. برند بی ام و از جدیدترین پیشرفتها استفاده میکند تا رانندگی هر وسیله نقلیه بی ام و را لذت بخش کند. گیربکس Steptronic مخصوص بی ام و نمونه کاملی از این نوع نوآوری است. در حالی که ممکن است این اولین بار باشد که در مورد آن می شنوید، BMW در واقع تقریباً 20 سال پیش این را ایجاد کرد، و آنها هنوز در طراحی اولیه خود در حال بهبود هستند.
چه عواملی باعث خرابی گیربکس اتوماتیک بی ام و میگردد
عوامل مختلفی میتواند باعث خرابی گیربکس اتوماتیک خودروهای بی ام و شود. مهمترین این عوامل عبارتند از:
1. کمبود یا آلودگی روغن گیربکس: تعویض روغن گیربکس در زمان مقرر انجام نشود یا روغن آلوده شود، میتواند باعث خرابی سریع قطعات داخلی گیربکس شود.
2. جرقه زنی کلاچ: جرقه زنی طولانی مدت کلاچ باعث ساییدگی و اتلاف قطعات داخلی آن میشود.
3. ساییدگی یاتاقانها: به ویژه در گیربکسهای قدیمی تر، یاتاقانها ممکن است زودتر ساییده شوند.
4. نشتی برقرسان فشاری: اگر نشتی از برقرسان فشاری به وجود آید، عملکرد صحیح تغییر دندهها امکانپذیر نخواهد بود.
5. آسیب دیدگی شفت اصلی: ضربه یا خمیدگی شفت اصلی گیربکس نیز میتواند منجر به خرابی آن شود.
به طور کلی برای طولانی نگه داشتن عمر گیربکس خود، باید از آن مراقبتهای لازم را به عمل آورید.
تعمیرات گیربکس بی ام و
تعمیر گیربکس بی ام و یکی از سختترین و شاید پرزحمتترین تعمیرات مربوط به خودروهای بی ام و در جهان به شمار میرود، در ایران این سختی چندین برابر میشود، از گذشته تا به امروز مراکز متعددی برای تعمیر انواع خودروهای خارجی در کنار خودروهای داخلی در ایران مشغول فعالیت هستند، عمده افراد مشغول به کار در این مراکز با توجه به تجربه و تعمیرات مختلفی که انجام دادهاند به دانش در امر تعمیر خودرو دست پیداکردهاند، این دانش شاید برای خودروهای قدیمی بی ام و و یا خودروهای داخلی کافی به نظر برسد اما برای خودروهای نسل جدید بی ام و و سایر برندها اصلاً کافی نیست، خودروهای بی ام و دائماً در حال تغییر در ساختار داخلی و خارجی و تغییرات قطعات هستند، حتی مدلهای مختلفی که در یک سال وارد بازار میشوند هم ازنظر ساختار قطعات خصوصاً گیربکس باهم تفاوتهای زیادی دارند.
تعمیر تخصصی گیربکس بی ام و
برای تعمیر گیربکس بی ام و در ابتدا باید ساختار گیربکس و نقش آن در کارایی خودرو را دانست، گیربکس یکی از قطعات ضروری در خودرو است بهنحویکه گیربکس پس از موتور مهمترین قطعه در خودرو است که در زمان خریدوفروش خودرو بررسی میشود. درواقع خودروها با توجه به گیربکسهایی که دارند به انواع متفاوتی تقسیم میشوند بهعنوانمثال خودروهای بی ام و که برای رانندگی در شهر تولید میشوند با خودروهای بی ام و که برای مسابقه و یا رانندگی بینشهری تولید میشوند ازنظر گیربکس متفاوت هستند. نوع گیربکس وابسته به قدرت موتور در خودرو به کار برده میشود.
برای تعمیر گیربکس بی ام و در اولین گام پس از شناسایی نوع و مدل گیربکس باید علت خرابی را پیدا کرد، علت خرابی گیربکس میتواند به دلیل خرابی قسمتی در خارج از گیربکس خودرو باشد یا اینکه علت خرابی در داخل خود گیربکس بی ام و باشد. روغن گیربکس کم یا روغن گیربکس تقلبی عمدهترین دلیل خرابی گیربکس بی ام و در ایران است، در ایران به دلیل گران بودن روغن گیربکس بی ام و اصل برخی از افراد از روغنهای دیگر استفاده میکنند این روغنها بر اساس ساختار گیربکس بی ام و و میزان کارایی آن ساخته نشدهاند درنتیجه پس از مدت کوتاهی سطح آنها کاهش پیداکرده و دوباره نیاز به جایگزینی روغن گیربکس وجود دارد، یا اینکه به دلیل کیفیت پایین پس از مدت کوتاهی استفاده فاسد میشوند، تغییر رنگ داده و عملاً کارایی خود را از دست میدهند.
هزینه تعمیر گیربکس بی ام و
هزینه تعمیر گیربکس بی ام و ممکن است متفاوت باشد و بسته به نوع مشکل، مدل خودرو، سال تولید و قطعات مورد نیاز برای تعمیر، متغیر است. همچنین، تعمیر گیربکس بی ام و با توجه به تعمیرکار و کارگاهی که خدمات را ارائه میدهند، هزینه متفاوتی دارد.
به طور کلی، تعمیر گیربکس بی ام و میتواند بین 500 تا 5000 دلار یا بیشتر نیز باشد. مشکلات سادهتر مانند تعویض روغن گیربکس و تنظیم مجدد گیربکس، هزینه کمتری دارند، در حالی که تعویض کامل گیربکس و یا تعویض قطعات بزرگتر، هزینه بیشتری را در پی دارد.
برای دقیقتر بودن، بهتر است با تعمیرکاران متخصص و ماهر در این زمینه تماس بگیرید و برای تخمین دقیق هزینه تعمیر گیربکس بی ام و خود از آنها بپرسید. همچنین، در صورتی که خودرو شما تحت گارانتی است، ممکن است هزینه تعمیر گیربکس بی ام و تحت پوشش گارانتی باشد.
هزینه تعمیر گیربکس بی ام و در مقایسه با هزینه تعویض کامل خودرو بسیار پایین است، درواقع شما میتوانید با تعمیر بهموقع گیربکس بی ام و طول عمر خودرو خودتان را افزایش دهید.
عیبیابی و رفع انواع مشکلات ایجادشده در بدنه، موتور، گیربکس و سایر قسمتهای بی ام و در تعمیرگاه خودروهای آلمانی توسط افراد متخصص که دانش و تجربهی بالایی در امر تعمیر خودروهای بی ام و دارند انجام میشوند. درصورتیکه خودروی بی ام و شما هم دچار خرابی شده است همین حالا برای دریافت مشاوره و تعیین وقت تعمیر حضوری خودرو با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
گیربکس استپ ترونیک چیست؟
گیربکس استپترونیک (Steptronic) یک نوع گیربکس اتوماتیک است که توسط شرکت بی ام و (BMW) توسعه داده شده است. این گیربکس امکان انتخاب دستی سرعتهای مختلف را برای راننده فراهم میکند.
در گیربکس استپترونیک، سیستم کنترل الکترونیکی خودرو به صورت خودکار تغییر سرعت میدهد، اما در صورت نیاز، راننده میتواند به صورت دستی سرعتهای مختلف را انتخاب کرده و تغییر دهد. برای انتخاب سرعت دستی، راننده میتواند از دکمههای موجود در دسته گیربکس استفاده کند یا از دندههای موجود در ستون فرمان استفاده کند.
گیربکس استپترونیک دارای سه حالت رانندگی است: حالت «D» برای رانندگی معمولی، حالت «S» برای رانندگی پویا و حالت «M» برای رانندگی دستی. در حالت «S»، سیستم کنترل الکترونیکی خودرو به سرعتهای بالاتری توانایی دارد و در حالت «M»، راننده میتواند به صورت دستی سرعتهای مختلف را انتخاب کند.
گیربکس استپترونیک برای رانندگی بهتر و کمتر خسته کننده استفاده میشود و بهترین عملکرد خود را در شرایط رانندگی شهری و برای مسافرتهای طولانی نشان میدهد.
ایده پشت گیربکس BMW Steptronic این است که رانندگان کنترل بیشتری بر وسایل نقلیه خود داشته باشند. به این ترتیب، سه حالت رانندگی برای انتخاب با این نوع گیربکس وجود دارد.
در حالت خودکار، هرگز نیازی به نگرانی در مورد تعویض دنده نیست. با حالت دستی/اسپرت، موتور قبل از تعویض دنده دیگر، دور موتور بالاتر میرود. در حالت دنده دستی، راننده کنترل کامل روی تعویض دنده دارد. بعلاوه، شیفترهای پدال روی فرمان، حرکت از یک حالت رانندگی به حالت دیگر را بسیار آسان می کند.
همچنین یک انتخابگر راننده وجود دارد که بسته به دندهای که میخواهید سوار شوید، میتوان آن را به عقب یا جلو چرخاند. علاوه بر این، گیربکسهای Steptronic مدرن نیز دارای برخی قابلیتهای هوشمند هستند که از چرخش بیش از حد دور یا تعویض دنده ناایمن جلوگیری میکند.
بدون گیربکس سالم ، بی ام و شما نمیتواند آنطور که طراحی شده است خود را به حرکت درآورد. گیربکس برای تبدیل انرژی ایجاد شده توسط موتور به گشتاور مورد نیاز است . این گشتاور باعث می شود چرخ های شما بچرخند و همچنین امکان تعویض دنده را فراهم می کند . به زبان ساده، گیربکس ارتباط بین موتور و چرخ های شما است.مانند موتور ، سیستم گیربکس باید تمام طول عمر وسیله نقلیه شما کار کند و سلامت باشد ، بنابراین نیاز به نگهداری مناسب دارد. شما باید خدمات معمولی را برای روغن گیربکس خود انجام دهید ، درست مانند روغن موتور .
علائم رایج مشکلات گیربکس بی ام و
گیربکس بی ام و از قطعات حیاتی خودرو است که در صورت وجود مشکلات، ممکن است باعث مشکلات جدی در رانندگی شود. برخی از علائم رایج مشکلات گیربکس بی ام و عبارتند از:
1. شنیدن صدای عجیب یا خش خش در هنگام تغییر دنده
2. عدم تغییر دنده به صورت صاف و بدون مشکل
3. نور چک انجین (Check Engine) در داشبورد خودرو که ممکن است به دلیل مشکلات گیربکس باشد
4. لرزش یا لرزش در هنگام حرکت خودرو
5. تأخیر در تغییر دنده یا درگیر شدن دنده در حین تغییر دنده
6. کاهش قدرت خودرو یا کاهش سرعت حرکت خودرو
7. عدم تطابق سرعت خودرو و سرعت موتور
8. تیرگی و تیرگی در روشنایی نور گیربکس
در صورتی که هر یک از این علائم را در گیربکس بی ام و خودروی خود تجربه میکنید، بهتر است به یک تعمیرکار ماهر و متخصص مراجعه کرده و مشکلات گیربکس خودرو را برطرف کنید.
گیربکس در یک دنده گیر می کند یا از تعویض دنده های خاص خودداری می کند
لیز خوردن مکرر دنده
در حالت خنثی پر سر و صدا
پیام نقص انتقال
گیربکس سخت به جای گیربکس صاف جابجا می شود
تعویض دنده نامنظم است و ممکن است در یک یا چند دنده به هم بخورد
دور موتور میچرخه ولی تعویض نمیکنه
تاخیر هنگام تعویض دنده
روشنایی چراغ موتور را بررسی کنید
کدهای خطا
گیربکس یا گرم شدن بیش از حد موتور
دلایل زیادی وجود دارد که چرا گیربکس بی ام و شما ممکن است دچار خرابی شود ، اما سه دلیل اصلی وجود دارد که نسبت به سایرین رایج تر هستند. بیایید این موارد را بیشتر بررسی کنیم:
سیال انتقال کم است
سیستم انتقال به مایع نیاز دارد تا به خوبی روغن کاری شود و به کاهش دماهای بالای تولید شده هنگام تعویض دنده کمک کند. مایع گیربکس ممکن است به دلیل نشتی یا به دلیل پایان عمر خود کم شود. شما باید اطمینان حاصل کنید که مایع انتقال خود را در صورت نیاز مجدداً پر کنید، حداقل هر شش ماه یکبار آن را بررسی کنید تا از پر بودن مخزن اطمینان حاصل کنید .
نشتی در گیربکس شما
انواع مهر و موم و واشر وجود دارد که برای نگه داشتن سیال انتقال در داخل سیستم انتقال استفاده می شود. با بالا رفتن سن خودرو، این مهر و موم ها و واشرها ممکن است شروع به خراب شدن کنند و منجر به نشت مایع گیربکس شود . در حالی که نشتی گاهی اوقات داخلی است، اغلب نشتی های گیربکس به صورت قطراتی در زمین زیر ماشین شما ظاهر می شود. مایع گیربکس قرمز تیره یا صورتی است و بوی کمی شیرین دارد. تمایل دارد زیر جلوی بی ام و شما جمع شود.
فیلتر مایع گیربکس مسدود شده
همانطور که مایع انتقال از طریق سیستم انتقال گردش می کند، می تواند کثیفی و کثیفی را جمع کند. به همین دلیل، سیستم گیربکس بی ام و شما دارای فیلتری برای گرفتن زباله است. این به تمیز نگه داشتن سیستم انتقال کمک می کند. هنگامی که به پایان عمر خود می رسد، فیلتر مایع گیربکس مسدود می شود . این کار از عبور مایع گیربکس جلوگیری می کند و با وجود داشتن مایع کافی در داخل سیستم، سناریویی مشابه زمانی که مایع گیربکس شما کم است، ایجاد می کند.
تعویض روغن گیربکس در شرایطی درست انجام می شود که به روش دستی صورت نگیرد ؛ تعویض روغن گیربکس باید توسط افراد متخصص و به شیوه ی اتوماتیک انجام شود تا کل روغن قدیمی از گیربکس خارج شود و روغن جدید و تازه که متناسب با خودر واست جایگزین آن شود این امر سبب می شود تا گیربکس کیفیت و کارایی لازم و کافی را داشته باشد و روغن گیربکس دیر تر خراب و فاسد شود مخلوط شدن روغن گیربکس در شیوه ی دستی تعویض روغن گیربکس سبب خرابی روغن جدید در مدت زمان کوتاهی می شود که هزینه دوباره برای شما به همراه دارد.
آداپتور مهر و موم پل مکاترونیک
یکی از ایراداتی که روی گیربکس های اتوماتیک خودروهای بی ام و تأثیر می گذارد، خرابی آداپتور مهر و موم پل مکاترونیک است . این جزء برای جلوگیری از افت فشار در سیستم انتقال مورد نیاز است که امکان تعویض نرمتر دنده را فراهم میکند.در بی ام و ، آداپتور پلاستیکی ممکن است ترک بخورد، که باعث نشت مایع و کاهش فشار خروجی دریچه مکاترونیک می شود . این منجر به مشکلات گیربکس و تغییرات نامنظم دنده می شود .
مدلهای بی ام و زیر بیشتر مستعد خرابی آداپتور مهر و موم پل مکاترونیک هستند. رانندگان این خودروها ممکن است بخواهند به علائم هشدار دهنده توجه ویژه ای داشته باشند و همچنین مطمئن شوند که گیربکس آنها به درستی تعمیر و سرویس می شود:
2001-2008 BMW E65/E66 سری 7
2004-2006 BMW E53 X5 V8
2003-2010 BMW E60 سری 5
2005-2011 BMW E90 سری 3
2003-2010 BMW E63/E64 سری 6
2007-2013 BMW E70 X5 به استثنای 4.0d
2008-2012 BMW F01/02 سری 7 به استثنای 760i/Li و Hybrid 7
روش های تعمیر گیربکس بی ام و
روشهای تعمیر گیربکس بی ام و به متناسب با نوع مشکل و نوع گیربکس متفاوت است، اما برخی از روشهای رایج برای تعمیر گیربکس بی ام و عبارتند از:
1. تعویض روغن گیربکس: این روش برای تعمیر مشکلات سادهتری مانند نویز و لرزش در گیربکس استفاده میشود. در این روش، روغن قدیمی گیربکس خارج شده و روغن تازه در گیربکس شسته و تزریق میشود.
2. تعمیر قطعات گیربکس: در صورت وجود خرابی در قطعات گیربکس مانند سیمبل، صفحه و دیسک کلاچ، ممکن است نیاز به تعمیر و یا تعویض آنها باشد.
3. تعویض گیربکس: در صورتی که مشکلات گیربکس بسیار جدی باشد و تعمیر قطعات نتواند مشکل را برطرف کند، تعویض گیربکس ممکن است گزینهای باشد.
4. تنظیم مجدد گیربکس: در برخی موارد، تغییراتی در تنظیمات گیربکس میتواند مشکلات را برطرف کند. این روش میتواند برای تعمیر مشکلاتی مانند تأخیر در تغییر دنده و یا لرزش در هنگام تغییر دنده مؤثر باشد.
5. بازسازی گیربکس: در صورتی که گیربکس بی ام و شما به علت سن، کیلومتراژ و یا شرایط سخت مصرف کنندهتر شده باشد، بازسازی گیربکس میتواند گزینهای باشد. در این روش، گیربکس به کلی بازسازی میشود و قطعات داخلی آن تعویض میشوند.
در هر صورت، تعمیر گیربکس باید توسط تعمیرکاران ماهر و متخصص انجام شود و بهتر است از قطعات اصلی و معتبر استفاده شود تا مشکلات بعدی به وجود نیاید.
برای تعمیر گیربکس بی ام و روش های مختلفی وجود دارد که باید براساس نوع و مدل خودرو و میزان خرابی گیربکس با نشانه های مختلف بروز می کند مشخص شود.
روش رایج برای تعمیر گیربکس بی ام و بررسی گیربکس در داخل خودرو است در این مرحله اتصالات گیربکس با سایر بخش های خودرو و میزان روغن گیربکس بررسی می شوند؛عدمه علت خرابی گیربکس در این مرحله شناسایی می شود. کاهش سطح روغن گیربکس، استفاده از روغن گیربکس بی کیفیت و عدم تعویض به موقع روغن گیربکس شایع ترین علت خرابی گیربکس بی ام و در جهان هستند.
روش دیگری که برای تعمیر گیربکس بی ام و به کار برده می شود در مواقعی است که روغن گیربکس و اتصالات مشکلی نداشته باشند در نتیجه خرابی در داخل گیربکس است پس باید گیربکس را از داخل خودرو خارج کرد به دلیل پیچیدگی که در ساختار و اتصالات گیربکس بی ام و وجود دارد خارج کردن گیربکس از خودرو حتما باید توسط افراد ماهر و متخصص انچام شود تا اتصالات خراب نشوند.
پس از خارج کردن گیربکس از خودرو تمامی چرخ دنده ها، لوله ها و اتصالات داخل گیربکس بررسی می شوند تا ریشه اصلی مشکل شناسایی شود. پس از شناسایی مشکل باید به کمک ابزار و تجهیزات مدرن برای تعمیر گیربکس دست به کار شد با توجه به ساختاری که گیربکس بی ام و دارد نمی توان به صورت دستی و ابتدایی برای تعمیر گیربکس دست به کار شد. تعمیر گیربکس بی ام و مطابق با اصول اساسی تعمیرات گیربکس و به کمک ابزار و تجهیزات مدرن انجام می شود تا آسیبی به خودرو و گیربکس در حین تعمیر وارد نشود در تعمیرگاه بی ام و تعویض روغن گیربکس به صورت اتومات و به کمک دستگاه انجام می شود تا روغن گیربکس فاسده شده به صورت کامل از گیربکس خارج شود و روغن جدید جایگزین شود.
سرویس دوره ای منظم بی ام و با توجه به نوع خودرو و دفترچه ی راهنمای خودرو باید انجام شود این کار سبب می شود تا قطعات داخلی خودرو کمتر دچار خرابی و آسیب شوند، گیربکس یکی از قطعات اصلی خودرو است که سرویس دوره ای خودرو می تواند تا حد زیادی از بروز خرابی و آسیب در گیربکس بی ام و جلوگیری کند.
انواع خرابی گیربکس بی ام و
گیربکس بی ام و به عنوان یکی از قطعات حیاتی خودرو، با مشکلات و خرابیهای مختلفی مواجه میشود. برخی از انواع خرابی گیربکس بی ام و عبارتند از:
1. خرابی سیمبل: سیمبل یا روتور گیربکس برای تغییر دنده و جلوگیری از لرزش در گیربکس استفاده میشود. خرابی سیمبل میتواند باعث لرزش، صدای عجیب و یا دشواری در تغییر دنده شود.
2. خرابی صفحه و دیسک کلاچ: صفحه و دیسک کلاچ در گیربکس برای جلوگیری از انتقال قدرت به گیربکس استفاده میشود. خرابی این قطعات میتواند باعث دشواری در تغییر دنده و یا دستکاری کردن دنده شود.
3. خرابی چرخهای دنده: چرخهای دنده در گیربکس برای تولید حرکت و انتقال قدرت به چرخها استفاده میشود. خرابی چرخهای دنده میتواند باعث دشواری در تغییر دنده و یا سختی در حرکت خودرو شود.
4. خرابی لوازم جانبی: لوازم جانبی گیربکس برای کنترل و تنظیم حرکت گیربکس استفاده میشوند. خرابی این قطعات میتواند باعث صدای عجیب، عدم تغییر دنده، دشواری در تغییر دنده و یا نور چک انجین در داشبورد شود.
5. خرابی روغن گیربکس: روغن گیربکس برای حفظ روانی گیربکس و جلوگیری از خرابی قطعات داخلی آن استفاده میشود. خرابی روغن گیربکس میتواند باعث صدای عجیب، صعود دمای گیربکس و یا خرابی قطعات داخلی گیربکس شود.
در صورتی که هر یک از این مشکلات را در گیربکس بی ام و خودروی خود تجربه میکنید، بهتر است به یک تعمیرکار ماهر و متخصص مراجعه کرده و مشکلات گیربکس خودرو را برطرف کنید.
گیربکس مکاترونیک بی ام و
مکاترونیک بی ام و در سمت سرنشین گیربکس نزدیک گیربکس اتوماتیک قرار دارد.این جایی است که دسته سیم از واحد کنترل انتقال (TCU) گیربکس را متصل می کند.دسته سیم را از برق بکشید و آلودگی روغن را بررسی کنید. در صورت وجود روغن، ارتباط بین واحد کنترل انتقال و بدنه شیر مکاترونیک قطع می شود.برای تعویض یا بررسی نشتی، باید بی ام و خود را در رمپ بالا ببرید. محافظ پاشش آب را از زیر گیربکس خارج کرده و دسته سیم را از برق بکشید.
نرم افزار کامپیوتر گیربکس EGS
بی ام و اغلب به روز رسانی های نرم افزاری برای گیربکس اتوماتیک ارائه می کند. این بهروزرسانیها نقاط شیفت را تغییر میدهند، که باعث بهبود تغییر میشود.گزارش شده است که در برخی موارد مشکلات تعویض متناوب یا مسائل SAFE MODE را برطرف می کند.شما باید با فروشنده بی ام و خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید که آیا نرم افزاری برای گیربکس خودروی خاص شما به روز رسانی شده است یا خیر.
مزایای گیربکس اتوماتیک بی ام و
گیربکس اتوماتیک در خودروهای بی ام و دارای مزایا و معایبی است:
مزایا:
• راحتی بیشتر: لزوم تغییر دستی دنده وجود ندارد و راننده فقط باید روی دکمه تغییر دنده ضربه بزند.
• عملکرد آسانتر: بدون نیاز به تعویض دستی دنده مانند گیربکس دستی، رانندگی کردن راحتتر است.
• بهرهوری بهتر سوخت: گیربکس اتوماتیک اجازه میدهد در دور موتور مناسبتری کار کند و مصرف سوخت کمتری داشته باشد.
معایب:
• قیمت بالاتر: هزینه اولیه گیربکس اتوماتیک بیشتر از گیربکس دستی است.
• احتمال خرابی بیشتر: ساختار پیچیدهتر احتمال خرابی زودتر گیربکس اتوماتیک را افزایش میدهد.
• عملکرد سنگینتر: وجود قطعات بیشتر در گیربکس اتوماتیک سبب میشود که سنگینتر از گیربکس دستی باشد.
• شتاب کمتر: شتاب خودرو با گیربکس اتوماتیک کمی کندتر از گیربکس دستی است.
تعویض روغن گیربکس بی ام و
برای طولانی کردن عمر خودرو و گیربکس آن، تعویض روغن گیربکس اهمیت زیادی دارد. متاسفانه بسیاری از رانندگان به روغنگیری گیربکس خودروهایشان توجه ناکافی دارند.
فرایند تعویض روغن گیربکس خودروهای بی ام و به شرح زیر است:
مراحل:
۱- خودرو را روی زمین تخت پارک کنید و صفحه دنده را در حالت خنثی (P یا N) قرار دهید.
۲- اجازه دهید موتور خنک شود تا روغن گرم نباشد.
۳- پلاگ روغن گیربکس را باز کنید و قبل از خارج کردن روغن، به مدت ۵ دقیقه منتظر بمانید.
۴ -روغن گیربکس را تخلیه کنید.
۵- جعبه فیلتر روغن را در صورت وجود تعویض کنید.
۶- پلاگ روغن را ببندید و روغن جدید اتوماتیک را وارد کنید.
۷- موتور را روشن کرده و برای چند دقیقه دندهها را عوض کنید تا روغن به خوبی توزیع شود.
همچنین باید روغن گیربکس خودرو را حداقل هر ۳۰ هزار کیلومتر یا ۲ سال یکبار تعویض کنید.
نشانههای نشتی روغن گیربکس اتوماتیک بی ام و
نشتی روغن گیربکس اتوماتیک بی ام و یکی از مهمترین مشکلاتی است که ممکن است برای این خودروها ایجاد شود. نشانههای نشتی روغن گیربکس عبارتند از:
۱- دود یا بوی بد روغن سوخته از زیر خودرو
وقتی روغن از گیربکس نشت کند و به زیر خودرو بریزد، با تماس با قطعات داغ موتور ممکن است ترکیبی از دود و بوی بد ایجاد کند.
۲- صداهای غیرعادی هنگام رانندگی
وقتی سطح روغن پایین بیاید، کار قطعات داخل گیربکس به درستی انجام نخواهد شد و صداهای غیرعادی ممکن است به وجود آید.
۳- تغییرات در عملکرد گیربکس
اگر وقتی روی دنده ها ضربه میزنید احساس کنید گیربکس به درستی کار نمیکند یا دندهها عوض میشوند، ممکن است نشانهای از نشتی روغن باشد.
۴- کاهش سرعت خودرو
هنگام رانندگی اگر متوجه شدید سرعت گیربکس کم شده یا قدرت موتور کم شده، احتمالاً مشکل نشت روغن وجود دارد.
۵- چراغ کنترل سطح روغن
در برخی خودروهای بی ام و، چراغ کنترل سطح روغن گیربکس وجود دارد که روشن میشود تا نشان دهد روغن کم شده است.
انواع روغن گیربکس اتوماتیک بی ام و
برای گیربکس های اتوماتیک خودروهای بی ام و به طور کلی سه نوع روغن توصیه می شود:
1) روغن DEXRON III ,DEXRONVI:
این روغن ها بسیار پیشرفته بوده و می توانند با قطعات مختلف گیربکس سازگاری داشته باشند. توصیه می شود که برای گیربکس های اتوماتیک جدیدتر بی ام و از این نوع روغن استفاده کنید.
2) روغن ATF:
این نوع روغن جزو روغن های اقتصادی هستند و مناسب گیربکس های اتوماتیک با فناوری قدیمی تر هستند . البته خواص حفاظتی و عملکردی کمتری دارند.
3) روغن CVT:
این نوع روغن مخصوص گیربکس های CVT است و باید برای گیربکس هایی که از این فناوری استفاده می کنند استفاده شود.
بنابراین بسته به نوع گیربکس خودرو و سن آن باید یکی از روغن های فوق الذکر را انتخاب کنید.
حالت اضطراری گیربکس بی ام و چه معنایی می باشد؟
حالت اضطراری گیربکس (Emergency Gear) در برخی مدلهای خودروهای بی ام و وجود دارد که برای مواقع اضطراری بکار میرود. به اختصار این حالت چگونه عمل میکند؟
معمولا در بعضی خودروهای بی ام و یک دکمه خاص در جعبه دنده وجود دارد که با فشردن آن، کلاچ خودرو قفل میشود تا از جا به جا شدن دنده ها و قطع قدرت موتور جلوگیری شود.
این امر میتواند در مواقعی مانند خرابی کلاچ، جعبه دنده یا حتی در صورت آتش سوزی موتور مفید باشد. چرا که تغییر دنده وقتی قدرت موتور وجود دارد میتواند منجر به خسارات بیشتری شود.
فشردن دکمه حالت اضطراری گیربکس خودرو را در دنده و حالتی که هست قفل میکند تا شما بتوانید ایمن و بدون قطع ناگهانی قدرت به مقصد برسانید. البته باید توجه کنید که دیگر نمیتوانید دنده عوض کنید.
لرزش خودرو بی ام و هنگام حرکت ناشی از چیست؟
لرزش خودرو هنگام حرکت اغلب ناشی از مشکل در قطعات زیر است:
۱. تایرها
پنچری شدن، فشار هوای نامناسب یا خرابی تایرها میتواند باعث لرزش در سرعتهای پایین یا بلند شود.
۲.جوشها و اتصالات
جوشهای خراب، آزاد یا زنگ زده یا اتصالات لنگ میتواند باعث لرزش نامنظم موقت یا دائمی بشود.
۳.چرخها
پیچ و مهرههای خم شده یا خراب، تعویض یا نصب نادرست چرخها باعث لرزش میشود.
۴.چراغها
اگر نصب نادرست یا خرابی چراغها باعث ناهموار شدن سطح رانندگی شود منجر به لرزش میشود.
۵. گیربکس
لنتهای خشک، اجزای خراب یا فرسوده شده داخل گیربکس و کمبود آب و روغن در آن منجر به لرزش میشود.
۶.تعلیق
شابلونهای روغنی و فنرهای خراب، پیچ و مهرههای خم شده و آزاد و یا سطح زمینه خراب میتوانند لرزش ایجاد کنند.
چرا گیربکس بی ام و گاز هرز میخورد؟
گیربکس گاز هرز میخورد عمدتاً میتواند نشانه مشکل در کلاچ باشد. این اتفاق میتواند به دلایل زیر رخ دهد:
1. کلاچ پوست کشیده شده است:
معمولاً پس از چندین سال استفاده، صفحات کلاچ شروع به ساییده شدن میکنند و این باعث میشود که کامل قفل نشوند و موجب هرزرفت گیربکس خواهد شد.
2. کلاچ نیاز به تنظیم دارد:
اگر کلاچ تنظیم درستی نداشته باشد، نمیتواند به طور کامل گیربکس را قفل کند و موجب هرزرفت میگردد.
3. سیلندر کلاچ خراب است:
عدم جرقه زدن سیلندر کلاچ یا نشت هیدرولیک، موجب میشود کلاچ به طور کامل عمل نکند که هرزرفت ایجاد میکند.
4. حلقه کلاچ خراب است:
حلقه کلاچ برای قفل کردن کامل کلاچ ضروری است و اگر خراب شود یا ساییده شود، منجر به هرزرفت میشود.
لازم به ذکر است که هرزرفت زیاد میتواند سبب خرابی بیشتر کلاچ و گیربکس شود.
چرا گیربکس بی ام و زوزه میکشد؟
وقتی گیربکس بی ام و زوزه میکشد، معمولاً به معنی نشانهای از مشکل داخل آن است. این صداهای غیرعادی ممکن است به دلایل مختلفی به وجود آیند، از جمله:
1. کمبود روغن: زمانی که سطح روغن گیربکس پایین میآید یا روغن فرسوده میشود، قطعات موتور بدون روانکاری مناسب به هم میسایند و صدای زوزه مانندی ایجاد میکنند.
2. یاتاقانهای خراب: ساییدگی یا خرابی یاتاقانها باعث میشود به صورت نامناسبی به هم ساییده شوند که صدای زوزه تولید میکند.
3. شفت گیربکس خمیده: اگر شفت گیربکس به هر دلیلی خم بشود، فاصلهای که با سایر قطعات دارد تغییر میکند و باعث صداهای نامتعارف میشود.
4. سنگهای لنت: زمانی که سنگهای لنت فرسوده یا آسیبدیده، نمیتوانند فاصله مناسب را حفظ کنند و صدای زوزه مانندی تولید میکنند.
5. گیرهای دنده: اگر تعویض نشده باشند یا خراب شوند، ممکن است باعث صداهای غیرعادی زوزهمانند از گیربکس شوند.
چرا گیربکس بی ام و تقه میزند؟
تقه زدن یا زیپ زدن گیربکس در هنگام تنظیمات دنده میتواند نشانه مشکل داشتن باشد. دلایل اصلی تقهزدن گیربکس عبارتند از:
1. یاتاقانهای خراب: یکی از مهمترین دلایل تقهزدن گیربکس، ساییدگی یا پوسیدگی یاتاقانهاست. این مسأله میتواند بر اثر کار بیش از حد و یا نبود روانکار مناسب اتفاق بیفتد.
2. کمبود روغن: وقتی میزان روغن گیربکس پایین بیاید و قطعات کافی روانکاری نشوند، ممکن است زمانی که تلاش میکنید دنده عوض کنید، تقه بزند.
3. لنتهای خشک: اگر لنتهای گیربکس خشک شوند، فاصلهای که باید بین قطعات وجود داشته باشد ایجاد نمیشود و این منجر به تقهزدن میشود.
4. گیرهای دنده: اگر گیرهای دندهها خراب باشند یا ساییده شوند، نمیتوانند به درستی قفل شوند و این باعث تقهزنندگی هنگام تغییر دنده میشود.
5. چرخدندههای شفت: اگر یکی از چرخدندههای شفت خراب شود، میتواند باعث ساییده شدن دیگر قطعات و تقهزدن شود.
یادآوری میکنیم تقهزدن مکرر میتواند به صورت مداوم سبب خرابی بیشتر گیربکس شود.
چرا گیربکس بی ام و خلاص میشود؟
گیربکسهای بی ام و معمولاً به دلیلهای زیر خراب و خلاص میشوند:
1. روغنکاری نامناسب: روغن خام، فاسد یا باالی مصرف میتواند قطعات گیربکس را آسیب ببینند.
2. جرقه زدن کلاچ: جرقه زنی طولانی مدت و نامنظم کلاچ باعث تخلیه سریع فشار روغن و خرابی قطعات میشود.
3. لنتهای خشک: خشک شدن لنتهای گیربکس باعث سایش بیش از حد و آسیبدیدن یاتاقانها میشود.
4. فرسودگی شدید: استفاده طولانی مدت از گیربکس به تدریج قطعات داخلی آن را فرسوده میکند.
5. حملات شدید: وقتی بیش از حد به موتور و گیربکس ضربه وارد کنید، ممکن است اجزای آن آسیب ببینند.
6. آب و رطوبت: ورود آب و رطوبت به روغن گیربکس میتواند باعث خوردگی و خرابی شود.
به طور کلی رعایت برنامه منظم نگهداری و تعویض روغن گیربکس عمر آن را افزایش میدهد.