یکی از بخشهای اصلی خودرو جلوبندی خودرو است، جلوبندی خودرو شامل بخشهای جلوبندی خودرو میشود که کاپوت بخش اصلی آن را تشکیل میدهد، در زیر کاپوت گیربکس، موتور، سیستم برقی و باتری خودرو قرار دارند که در حرکت خودرو نقش به سزایی دارند.
بخش جلویی خودرو را کاپوت میگویند. کاپوت قسمتی از خودرو است که موتور را میپوشاند و به عنوان یک سپر آیرودینامیکی برای آن عمل میکند. علاوه بر این، برخی از مهم ترین قسمتهای وسیله نقلیه شما مانند رادیاتور و چراغهای جلو را نیز در خود جای میدهد.
بهطور واضح، پایهها جزء ساختاری اکثر سیستمهای تعلیق مستقل مدرن هستند و به عنوان نقطه اتصال بین چرخ و بدنه خودرو عمل میکنند. آنها در قسمت بالای شاسی در قسمت جلویی اکثر خودروهای دیفرانسیل جلو نصب میشوند. با این حال، پایهها به پیکربندیهای دیفرانسیل جلو محدود نمیشوند. هدف اصلی پایهها تحمل وزن وسیله نقلیه و همچنین جذب ضربههای سطحی و اطمینان از سواری نرم است.
یک مجموعه استارت از دو عنصر اصلی تشکیل شده است: فنر سیم پیچ، که ارتفاع، وزن و پایداری وسیله نقلیه را پشتیبانی میکند. و کمک فنر که برجستگیها را میبلعد و ارتعاشات ناشی از بی نظمی در جاده را کاهش میدهد.
از دیگر اجزای هندسه استارت میتوان به صندلیهای فنری، یاتاقان استرات و بند فرمان اشاره کرد. پایهها معمولاً همراه با چرخهای جلو نصب میشوند، اما بسته به تنظیمات خودرو و خط حرکت خودرو، میتوان آنها را در چرخهای عقب نیز نصب کرد. همانطور که انواع مختلفی از ماشینها وجود دارد، انواع مختلفی از استراتها نیز وجود دارد. پرکاربردترین طرحی که توسط خودروسازان مورد استفاده قرار میگیرد، مک فرسون است که از بالای یک دمپر تلسکوپی به عنوان محور بالایی فرمان استفاده میکند. استرات مک فرسون به عنوان یک ضربه گیر عمل میکند، اما همچنین برای تحمل بارهای جانبی قابل توجه، مانند زمانی که وسیله نقلیه در پیچ است، طراحی شده است. دیگر طرحهای متداول پایهها عبارتند از: اسکلت کویلاور و پایه هوا. شما به راحتی میتوانید اتومبیلها را با هم مقایسه کنید تا مشخص کنید کدام مدلها دارای هر نوع استارت هستند.
“Shocks” و “Strut” اصطلاحاتی هستند که اغلب با هم یا به جای هم استفاده میشوند، اما میتوانند سردرگمی ایجاد کنند. تفاوتهای عمدهای بین این دو جزء وجود دارد. شوکها به خودی خود یک عملکرد اصلی دارند – جذب ضربهها در هر چرخ – اما در عملکرد ماشین یا کامیون ضروری نیستند . از سوی دیگر، اسکلتها عملکردهای متعددی دارند (از جمله جذب ضربه) و برای عملکرد خودرو ضروری هستند. میلهها امکان کنترل و مانور خودرو را فراهم میکنند.
هنگامی که پایهها به درستی کار میکنند، جهش خودرو را در رانندگی عادی به حداقل میرسانند. در نتیجه، سرنشینان سواری نرمتر و سطحتری را تجربه میکنند، بدون اینکه از بسیاری از نوسانات ناخواسته و حرکات ناخواسته رنج ببرند. پایهها برای عملکرد کلی وسیله نقلیه مهم هستند زیرا هم برای سیستم تعلیق و هم سیستم فرمان یکپارچه هستند. آنها علاوه بر کیفیت کلی سواری و تحمل بار، بر عملکرد ترمز، تراز چرخها و توانایی چرخش تأثیر میگذارند.
برخی از خودروها از یک برج بند، یک میله سفت و سخت نصب شده در بالای شاسی برای افزایش سفتی خودرو استفاده میکنند. این نوع تقویت، دینامیک کلی خودرو را، به ویژه از طریق مانورهای هندلینگ با سرعت بالا و پیچیدن، افزایش میدهد.
اطمینان از اینکه پایههای شما در شرایط کار خوب هستند نیاز به بازرسی دورهای توسط یک تکنسین مجاز دارد. بسیاری از مکانیکها و گاراژها این خدمات را بدون پرداخت هزینه به همراه بازرسی لاستیک و ترمز ارائه میدهند. برای کسانی که در آب و هوای با بارندگی بیشتر زندگی میکنند، مهم است که پایهها به طور خاص از نظر زنگ زدگی و خوردگی بررسی شوند. تعویض پایه پایه بین 60000 تا 80000 مایل توصیه میشود، اما اگر وسیله نقلیه شما مرتباً بارهای سنگین را حمل میکند یا روی سطوح جاده آسفالت نشده حرکت میکند، زودتر توصیه میشود. این شرایط میتواند باعث شود که پایهها سریعتر فرسوده شوند.
جدای از مسافت پیموده شده و سختی استفاده، شاخصهای متعددی وجود دارد که نشان میدهد پایههای شما ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند. این علائم شامل هر یک از علائم زیر است: سواری شدید، لرزش قابل توجه پس از سوار شدن بر روی یک دست انداز، فرمان کسل کننده یا بی پاسخ، سایش ناگهانی آج لاستیک، لرزش چرخ در هنگام ترمزگیری، تاب خوردن یا چرخش بیش از حد بدن هنگام چرخش، یا هرگونه شواهد نشت روغن هیدرولیک از زیر چاه لاستیک

جلوبندی خودرو
جلوبندی خودرو به قطعاتی از خودرو گفته میشود که برای کنترل و راهاندازی خودرو در جهت مورد نظر و با سرعت مناسب، مورد استفاده قر میگیرند. این قطعات شامل مجموعهای از سیستمهای مختلف هستند که با همکاری و هماهنگی با یکدیگر، کنترل و مدیریت حرکت خودرو را بر عهده دارند. برخی از اجزای جلوبندی خودرو عبارتند از:
1. سیستم تعلیق: این سیستم شامل تعدادی فنر، شوکآبسوربر و قطعات دیگر است که برای جذب لرزشها و تعادل خودرو حین حرکت، نصب میشود.
2. سیستم ترمز: این سیستم شامل تمزهای جلو و عقب، سیستم ترمز ABS و سیستم ترمز پارکینگ است که برای کنترل سرعت و توقف خودرو در شرایط مختلف، نصب میشود.
3. سیستم جلوگیر: این سیستم شامل تعدادی قطعه فلزی است که برای جلوگیری از ورود آب، گرد و غبار و سایر ذرات به داخل موتور و سایر قطعات خودرو، نصب میشود.
4. سیستم دندهبهدنده: این سیستم شامل دندههای جلو و عقب، کلاچ و سایر قطعات مرتبط است که برای تغییر سرعت و جهت حرکت خودرو، نصب میشود.
5. سیستم رانندگی: این سیستم شامل فرمان، دستگاههای کنترلی و سایر قطعات مرتبط است که برای کنترل و مدیریت حرکت خودرو، نصب میشود.
تمامی اجزای جلوبندی خودرو با همکاری و هماهنگی با یکدیگر، کنترل و مدیریت حرکت خودرو را بر عهده دارند و برای ایمنی و کارایی خودرو بسیار حائز اهمیت هستند.
نشانه های خرابی جلوبندی خودرو
نشانههای خرابی جلوبندی خودرو ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1. لرزش در فرمان: اگر فرمان خودرو شما در حین حرکت لرزش دارد، این ممکن است به خرابی در سیستم تعلیق و یا سیستم جلوگیر خودرو اشاره داشته باشد.
2. صدای عجیب در هنگام رانندگی: اگر صدای عجیبی در هنگام رانندگی از خودرو شما شنیده میشود، این ممکن است به خرابی در سیستم تعلیق و یا سیستم جلوگیر خودرو اشاره داشته باشد.
3. کندی در حرکت خودرو: اگر خودرو شما در حین حرکت کند و یا سختی در حرکت دارد، این ممکن است به خرابی در سیستم تعلیق و یا سیستم جلوگیر خودرو اشاره داشته باشد.
4. سایش نامتعارف لاستیکها: اگر لاستیکهای خودرو شما به صورت نامتعارف سایش میکنند، این ممکن است به خرابی در سیستم تعلیق و یا سیستم جلوگیر خودرو اشاره داشته باشد.
5. عدم تعادل خودرو: اگر خودرو شما در حین حرکت تعادل ندارد و یا به سمت چپ و راست میپردازد، این ممکن است به خرابی در سیستم تعلیق و یا سیستم جلوگیر خودرو اشاره داشته باشد.
توصیه میشود در صورت مشاهده هر یک از نشانههای فوق، به یک مکانیک متخصص مراجعه کنید تا خرابی را تشخیص داده و تعمیر کند.
یکی از آزمایشهای سادهای که مالک خودرو میتواند انجام دهد این است که کاپوت خودرو را با دست فشار دهد تا ببیند آیا دوباره بالا میآید و بلافاصله جا میگیرد. اگر قبل بالا آمدن بیش بدنه کاپوت خودرو بیش از دو بار نوسان کند، احتمالاً پایهها عملکرد مطلوبی ندارند.
جلوبندی خودرو را میتوان از مواد مختلفی از جمله فولاد، آلومینیوم، پلاستیک و فایبرگلاس ساخت.
پلاستیک
پلاستیک محبوب ترین نوع مواد سپر به دلایل معتبر است. سبک وزن است که به کاهش مصرف سوخت کمک میکند و به راحتی میتوان آن را طوری قالبگیری کرد که با خطوط خودرو مطابقت داشته باشد.
به طور کلی، پلاستیک مورد استفاده برای اتومبیلها با پلیمرها (70٪)، پرکننده تقویت کننده و لاستیک مخلوط میشود.
مخلوط کردن این مواد به قسمت پایین جلوی خودرو کمک میکند تا در برابر ضربه و لرزش بهتر مقاومت کند و در عین حال تعمیر آن ارزان تر است.
آلومینیوم
آلومینیوم گزینه گران تری است و عموما در خودروهای گران قیمت استفاده میشود . آلومینیوم بسیار قوی و در عین حال سبک وزن است و آن را به یک ماده ایده آل برای سپر خودرو تبدیل میکند.یکی دیگر از مزایای استفاده از آلومینیوم این است که زنگ نمیزند، بنابراین نگران زنگ زدن آن به مرور زمان نباشید.با این حال، همانطور که میتوانید حدس بزنید، تعمیر سپرهای آلومینیومی گران تر خواهد بود.
فیبر کربن
فیبر کربن یکی از قوی ترین مواد مورد استفاده در خودروسازی است. پنج برابر قوی تر از فولاد و دو برابر سفت تر است. با این حال، فیبر کربن نیز بسیار سبک وزن است و آن را به یک ماده عالی برای سپر خودرو تبدیل میکند.
تنها مشکل اصلی فیبر کربن این است که شکننده است. بنابراین، اگر خودروی شما به چیزی سخت برخورد کند، این احتمال وجود دارد که سپر فیبر کربن شکسته شود.
به همین دلیل است که اکثر سازندگان از فیبر کربن برای اتومبیلهای مسابقهای استفاده میکنند که باید سبک و سفت باشند اما انتظار نمیرود ضربه سختی به آنها وارد شود.
یکی از بخشهای جلوبندی خودرو که در معرض خرابی قرار دارد جلوبندی است.
عملکرد اصلی سیستم تعلیق در یک خودرو به حداقل رساندن تأثیر بی نظمی سطوح جاده بر روی وسیله نقلیه است. سیستم تعلیق وظیفه این عملکرد را بر عهده دارد.ارتعاشات ناشی از حرکت عمودی چرخها را با کمک فنرها، اتصالات اتصال و ضربه گیر که سیستم تعلیق را به خطر میاندازد جذب میکند.سیستمهای تعلیق خودرو به طور کلی بر دو نوع سیستمهای Rigid و Independent تقسیم میشوند.
سیستمهای معمولاً در هر دو محور خودروهای سنگین و فقط در محورهای عقب خودروهای سبک به کار میروند. از سوی دیگر، یک سیستم مستقل در محور جلوی خودروهای سبک به کار میرود. یک سیستم صلب شامل فنرهای جاده است که به محورهای تیر صلب متصل میشوند و این فنرها با هم موقعیت خود را تغییر میدهند. در نتیجه، اگر یک چرخ عقب دچار بی نظمی شود، چرخ دیگر نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
یک سیستم مستقل محور سفت و سختی ندارد. در نتیجه، اگر یک چرخ دچار بی نظمی شود، چرخ دیگر موقعیت خود را حفظ میکند. به همین دلیل است که یک سیستم مستقل در محور جلوی خودروهای سبک برای ثبات و راحتی بهتر در هر شرایط سطحی ترجیح داده میشود.
موتور
قلب و روح وسیله نقلیه شما موتور احتراق داخلی است. بلوک موتور دارای قطعاتی مانند زنجیر تایم، میل بادامک، میل لنگ، شمع، سرسیلندر، سوپاپ و پیستون است.
گیربکس
جعبه دندهای پر از چرخ دنده و قطار دنده است که از گشتاور موتور برای تعویض دندهها و نیرو دادن به وسیله نقلیه استفاده موثری میکند.
باتری
باتری برق مورد نیاز برای راه اندازی اجزای الکتریکی وسیله نقلیه شما را تامین میکند. بدون باتری، ماشین شما کار نخواهد کرد.
دینام
بخشی از سیستم الکتریکی، دینام باتری را شارژ میکند و در حالی که ماشین شما کار میکند، سیستم الکتریکی را تغذیه میکند.
رادیاتور
رادیاتور مسئول کمک به خنک ماندن موتور با حذف گرما از روغن خنک کننده قبل از پمپاژ مجدد آن از طریق موتور است.
محور جلو
بخشی از سیستم تعلیق، محور جلو جایی است که توپی چرخهای جلو متصل میشود.
فرمان و سیستم تعلیق جلو
به بهبود سواری و هندلینگ خودرو کمک میکند. اگرچه سیستمها از نظر آرایش متفاوت هستند، اما معمولاً شامل ضربههای / پایهها، اتصالات توپ، انتهای میلههای اتصال، سیستم فرمان قفسهای و پینیون و بازوهای بیحرکت /.
ترمزها
که روی هر چهار چرخ یافت میشوند، ترمزهای شما یکی از مهم ترین سیستمهای ایمنی در خودروی شما هستند. ترمزهای دیسکی را میتوان در چرخهای جلو و عقب یافت و دارای لنت ترمز و کالیپر است. ترمزهای درام با کفشک ترمز و سیلندر چرخ ممکن است در چرخهای عقب برخی وسایل نقلیه یافت شود.
مبدل کاتالیزوری
دستگاهی که انتشار گازهای گلخانهای از وسیله نقلیه شما را کنترل میکند، مبدل کاتالیزوری گازها و آلایندههای مضر را قبل از خروج از سیستم اگزوز خودرو به گازهای خروجی کمتر مضر تبدیل میکند.
صدا خفه کن
سیستم اگزوز را با استفاده از بافل یا سایر موادی که صدا را کاهش یا خفه میکنند، ساکت نگه میدارد.
لوله اگزوز
دود اگزوز را از صدا خفه کن به خارج از خودرو میبرد.
مخزن سوخت
معمولاً قبل از محور عقب قرار دارد، مخزن سوخت بنزینی را که وسیله نقلیه شما را تامین میکند در خود نگه میدارد. محل قرارگیری برای جلوگیری از مناطقی که ممکن است در تصادف مچاله شوند، مهم است.
محور عقب
بخش کلیدی سیستم تعلیق که چرخهای عقب به آن سوار شدهاند.
سیستم تعلیق عقب
همانند سیستم تعلیق جلو، سیستم تعلیق عقب نیز به هندلینگ و کیفیت سواری خودرو کمک میکند. سیستمها میتوانند متفاوت باشند، اما معمولاً از شوکها، فنرهای سیم پیچ، اتصالات توپی، بازوهای کنترلی و مفاصل CVتشکیل میشونددرباره قطعات فرمان و سیستم تعلیق ممتاز بیشتر بیاموزید، قطعه خودروی خود را بیابید، یا امروز از کجا میتوانید قطعه خودرو خود را بخرید .
نکات مهم در تعمیر جلوبندی خودرو
تعمیر جلوبندی خودرو میتواند به علت برخی ضروریات از قبیل تصادف، سایش و سایر مشکلات، شامل تعویض برخی قطعات و تعمیر دیگر قطعات باشد. در ادامه نکاتی که در تعمیر جلوبندی خودرو باید مورد توجه قرار گیرند را بیان میکنم:
1- بررسی پیچیدگی تعمیر: در ابتدا باید بررسی شود که تعمیر مورد نظر چقدر پیچیده است؛ یعنی به چه قطعاتی نیاز است و چه میزان هزینهای دارد.
2- بررسی قطعات فاسد و تخریب شده: در تعمیر جلوبندی خودرو باید قطعات فاسد و تخریب شده مانند صفحه نمایش، هیدرولیک و … تعویض شوند.
3- بررسی سپرهای جانبی: سپرهای جانبی تاثیر زیادی بر رانندگی دارند. لذا باید بررسی شود که وضعیت آنها چگونه است و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند.
4- بررسی زوایای چرخ: چرخها باید در زوایای مناسب قرار گیرند و به درستی تعویض شوند. این کار باعث میشود که خودرو به صورت مطلوب حرکت کند و در حالت عادی بماند.
5- بررسی سیستم تعلیق: سیستم تعلیق به همان اندازه که بر روی پستانک چرخ اثرگذار است، در کل خودرو هم اثرگذار است. لذا باید بررسی شود که سیستم تعلیق به درستی کار میکند یا خیر و در صورت نیاز تعمیر شود.
6- بررسی فریم: فریم خودرو باید به درستی تعمیر شود. همچنین باید مطمئن شد که فریم خودرو هیچگونه تلفات و خرابی ندارد.
7- بررسی سیستم ترمز: در صورت نیاز، قطعات سیستم ترمز باید تعویض شوند و سیستم به درستی عمل کند.
8- بررسی سیستم رانش: باید مطمئن شد که سیستم رانش خودرو به درستی کار میکند و هیچ مشکلی ندارد.
9- بررسی سیستم خنک کننده: سیستم خنک کننده باید به درستی کار کند و هیچگونه مشکلی نداشته باشد.
10- بررسی نورهای خودرو: نورهای خودرو باید به درستی کار کنند.